|

Liderleri öldürüldü

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslüman eski Seleka koalisyon grubu liderlerinden Albay Bichara Halladj Barka'nın öldürüldüğü belirtildi.

Yeni Şafak
12:15 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 09:18 - 29/05/2015 Cuma
AA

Başkent Bangui'de Müslümanların yaşadığı 5 Kilometre mahallesi yetkililerinden Osman Abakar, Barka'nın dün gece silahlı kişilerce öldürüldüğünü açıkladı.



Saldırıdan sonra öfkelenen mahalle sakinlerinin, kepenk kapatarak emniyet müdürlüğünü basıp bir polis aracını ateşe verdiğini belirten Abakar, sükunetin sağlanmaya başladığı ülkede böyle bir saldırının düzenlenmesini üzüntüyle karşıladığını söyledi.



Mahalle sakinleri saldırıdan Hrıstiyan Anti-balaka grubunu sorumlu tutarken Anti-balaka sözcüsü Igor Lamaka barış sürecini olumsuz etkileyen bu saldırıyı kınadıklarını ifade etti.



Seleka grubunun aralık 2012'de Hristiyan Cumhurbaşkanı François Bozize'ye karşı ayaklanması üzerine ülkede siyasi kriz çıkmıştı.



Bozize'nin mart 2013'te devrilmesinden ve Müslüman Michel Djotodia'nın cumhurbaşkanlığına getirilmesinden sonra Anti-balaka ile Seleka grupları arasındaki çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 1 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.



#orta afrika
#orta afrika başkenti bangui
#seleka örgütü
9 yıl önce