|

Mahinur Özdemir partisinden ihraç edildi

1915 olaylarını “soykırım” olarak tanımlayan Belçika Parlamentosu'nun bu kararını kabul etmeyen başörtülü Türk Milletvekili Mahinur Özdemir partisinden ihraç edildi. CDH Başkanı Benoit Lutgen geçtiğimiz hafta yaptığı tehdit dolu açıklamada Özdemir'in kararlarını tanımaması halinde ihraç edileceğini işaret etmişti.

Yeni Şafak
19:29 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 21:01 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Belçika'daki ilk başörtülü milletvekili olarak tanınan Türk kökenli Mahinur Özdemir, 1915 olaylarını “soykırım" olarak tanımlamadığı için partisinden ihraç edildi. 1915 olaylarını “soykırım" olarak kabul eden Hümanist Demokrat Merkez'in Özdemir'den kararlarını kabul etmesini istedi.



Partisinin baskısına boyun eğmeyerek sözde soykırım iddialarını kabul etmeyen Özdemir bir süredir baskı altındaydı.CDH Başkanı Benoit Lutgen geçtiğimiz günlerde, “CDH içinde bir inkarcı varsa anında kapı dışarı edilir" şeklindeki tehdit dolu sözleri ile Özdemir'i ihraç edeceklerinin işaretini vermişti..



CDH'den yapılan açıklamada 1915 olaylarını “soykırım" olarak tanımasını istedikleri Özdemir'in bu kararı kabul etmediği belirtildi.


CDH, ihraç ettiği Özdemir'den bölgesel parlamento üyesi ve belediye meclisi danışmanı görevlerini de iade etmesini istedi.



1982 doğumlu Özdemir, 2009'da yapılan bölgesel seçimlerin en önemli sürprizlerinden birini yaparak partisi CDH tarafından 21'inci sırada aday gösterilmesine rağmen aldığı tercihli oylar sayesinde Brüksel Bölge Parlamentosu'na girmeyi başarmıştı. Özdemir geçen yıl yapılan seçimlerde tekrar seçilmişti.


#Mahinur Özdemir
#Belçika
#sözde Ermeni soykırımı
9 yıl önce