|

Makedonya'da hükümet karşıtı protesto

Makedonya'da uygulanan politikalardan ve ülkedeki siyasi istikrarsızlıktan memnun olmayan bazı vatandaşlar hükümeti protesto etti.

Yeni Şafak
22:37 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:49 - 3/06/2015 Çarşamba
AA

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, uygulanan politikalardan ve ülkedeki siyasi istikrarsızlıktan memnun olmayan bazı vatandaşlar, hükümet karşıtı protesto düzenledi.



Ana muhalefetteki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev'in de katıldığı protesto yürüyüşü, hükümet binası önünde başladı. Savunma Bakanlığı'na kadar yürüyen grup, hükümet aleyhine slogan attı.



Başbakan Nikola Gruevski ve diğer hükümet üyelerinin istifasını talep eden grup, bu talepleri yerine getirilmedikçe protestolara ve hükümet binası önündeki çadırlı eyleme devam edeceklerini açıkladı.



Savunma Bakanlığı'ndan protestonun başladığı hükümet binasına dönen grup, burada olaysız bir şekilde dağıldı.



Erken seçime gidilecek


Bu arada, hükümet-muhalefet krizinin yaklaşık üç yıldır devam ettiği ülkede, önümüzdeki yıl nisan ayına kadar erken genel seçimlerin yapılacağı açıklanmıştı.



Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn, ülkedeki siyasi liderlerle dün gerçekleştirdiği görüşmede, siyasi krizin aşılması için gelecek yılın nisan ayı sonuna kadar erken seçime gidilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını ifade etmişti.



Makedonya'da geçen yıl yapılan genel seçimi, İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) önderliğindeki koalisyon kazanmıştı.

#protesto yürüyüşü
#makedonya
#erken seçim
9 yıl önce