|

Malezya uçağının enkazı ziyarete açıldı

Malezya Havayolları'na ait Ukrayna'da düşen MH17 sefer sayılı uçağın araştırma amaçlı Hollanda’ya getirilen enkazının, kurban yakınlarının ziyaretine açıldığı belirtildi.

Yeni Şafak
16:26 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 14:41 - 3/03/2015 Salı
AA
Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi, Gilze-Rijen Havaalanı'ndaki bir hangarda tutulan enkazı görmek için şimdiye kadar 500 kişinin başvuruda bulunduğunu açıkladı. Kurban yakınları Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü de enkazı görebilecek.


Geçen sene Aralık ayında Ukrayna’dan tırlarla Hollanda’ya getirilen enkazın burada farklı ülkelerden uzmanların yardımıyla birleştirilerek, kazanın sebebinin tespit edilmesi planlanıyor. Güvenlik Araştırma Konseyi’nin kazaya ilişkin nihai raporunun yıl sonuna doğru tamamlanması bekleniyor.


Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz 2014’te düşen Malezya Havayolları’nın MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatını kaybedenlerin 196'sı Hollanda vatandaşıydı. 


Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi geçen sene kazaya ilişkin hazırladığı ön raporunda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.
#Hollanda
#Malezya Hava Yolları
#MH 17
#düşen uçak
#enkaz
#yolcu yakını
#Ukrayna
9 yıl önce