|

Mescid-i Aksa'yı ziyaret çağrısı

Batı Şeria'da gerçekleştirilen 6. Uluslararası Kudüs Konferansı’nın kapanış bildirgesinde, Mescid-i Aksa'yı ziyaret çağrısı yapıldı.

Yeni Şafak
09:03 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 06:05 - 23/05/2015 Cumartesi
AA

Ramallah'ta basın toplantısı düzenleyerek kapanış bildirgesini okuyan konferansın koordinatörü Halil er-Rifai, etkinlikte, "Kudüs'teki durum, onu koruma yolları ve işgalcilerin tehlikesi" gibi konuların görüşüldüğünü söyledi.



Bildirgede, Arap ve Müslüman liderlerine, başta uluslararası toplantılar, Filistin'in devlet olarak tanınması ve savaş suçlularının yargılanması için uluslararası ceza mahkemesine gidilmesi olmak üzere her alanda Filistin yönetimini desteklemeleri çağrısında bulunuldu.



Uluslararası kanunlara aykırı Yahudileştirme ve yıkım faaliyetleri karşısında dünyanın dikkatini çekme tavsiyelerinin yer aldığı bildirgede, bu tür faaliyetlerin durdurulması için harekete geçme çağrısı yapıldı.



Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret ederek burada namaz kılma ve bunun dini bir görev olarak kabul edilmesi çağrısında bulunulan bildirgede, ziyaretin haramlığına ilişkin uyarı ve fetvaların düşürülmesi talep edildi.



Bildirgede, Filistinlilerin ve Kudüslülerin direnişini güçlendirmek, yaşam sorunlarını çözmek için kapsamlı bir strateji konulmasının yanı sıra Kudüs'te ekonomik kalkınma ve hayır projelerinin uygulanması için önemli şahsiyetler ile alimlerden oluşacak uluslararası bir örgüt kurulması çağrısında da bulunuldu.



Konferansa, dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda alim katıldı.



#Mescid-i Aksa
#aksa ziyaret
#kudüs aksa
9 yıl önce