|

Meşveret yönetimi

Güçlerini birleştirerek İdlib’i ele geçiren muhalif gruplar, kenti de ortak yönetme kararı aldı. Suriye muhalefetin üst yapısı konumundaki SMDK, ”Bu karar muhaliflerin sorumluluk bilincinin göstergesi” diyerek atılan adımı takdirle karşıladı.

Yeni Şafak
04:00 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:02 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) İdlib'i ele geçiren devrimci güçlerin kentin idaresi için meclis kurulması çağrısını takdirle karşılayarak “sorumluluk bilincini gösterdiğini” açıkladı. SMDK İdlib Yerel Meclisi Temsilcisi Adnan Rahmun, “Yeni dönemde tüm devrimci güçlerin, yerel meclis, devrim komuta konseyi, sağlık ve eğitim idari birimlerinin, kendi sorumlulukları dahilinde devletin kurumlarını teslim alarak halkın hizmetine sunulması yönünde hazırlıklarının tam olduğunu ilan etmesini” istedi.



PROVOKASYON UYARISI


İdlib halkının devrim sürecinde büyük fedakarlıklarda bulunduğuna dikkati çeken SMDK üyesi, ''Herkes sorumluluğunu bilerek hareket etmeli, zira İdlib kurtarılmış ilk kent olarak devrimcilerin, silahlı güçlerin ve sivillerin yardımlaşacağı ilk kent olacak'' dedi. Esed rejiminin istihbarat organı aracılığı ile kentte karmaşa çıkarmaya çalışabileceği uyarısında bulunan Rahmun, rejimle sadece resmi kanallar yoluyla temas kurulması gerektiğinin altını çizdi.



BÜYÜK ZAFERİN HABERCİSİ


Muhalif gruplar, İdlib'in idari olarak nasıl şekil alacağın a dair mutabakata varmış, kentin tek bir örgüt tarafından değil Fetih Ordusu koalisyonunu oluşturan tüm grupların temsilcilerinden oluşacak yerel bir meclis tarafından yönetileceği açıklanmıştı. SMDK da önceki gün yaptığı açıklamada, ''İdlib'in kurtarılması, Esed rejiminin elindeki diğer tüm Suriye topraklarının da kurtarılacağına işaret eden büyük bir zaferdir.Bu zafer Esed rejiminin hukuksal olarak tanınmışlığına da darbe vurmuştur. Ayrıca Suriye halkının taleplerinin gerçekleştiği sivil bir Suriye devleti kurmak adına başlatılacak siyasi geçiş sürecinin de önemli bir adımıdır'' ifadeleri kullanılmıştı.


#Suriye
#İdlib
#Esed
#muhalifler
#iç savaş
9 yıl önce