|

Mısır İsrail'i kınadı

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, İsrail'in "Yahudi yerleşim birimleri inşası" kapsamında izlediği politikayı kınadığını bildirdi.

Yeni Şafak
11:28 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:31 - 28/02/2015 Cumartesi
AA

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Samih Şükri, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Li Yuanchao ile Çin'in başkenti Pekin'de biraraya geldi.


Şükri'nin, Yuanchao ile görüşmesi sırasında Çin'in Arap ve İslam alemiyle arasındaki derin ilişkiye değindiği ifade edilerek, "Çin, her zaman doğrunun yanında yer almış ve gelişmekte olan ülkeleri desteklemiştir. Bu bağlamda Çin, Filistin'in yanı sıra meşru zeminde kurulu Arap ve Müslüman ülkelerin hakları tarafında ilkeli bir tutum izlemiştir" sözlerine yer verildi.


Açıklamada, Şükri'nin şu görüşleri dile getirdiği belirtildi:


"İşgalci İsrail makamları tarafından defalarca yürütülen politika ve uygulamalar hakkındaki endişemizi dile getirmeyiliz. Söz konusu politika, Kudüs'ün Yahudileştirilmesinin yanı sıra Yahudi yerleşim birimleri inşa ederek, topraklara el konularak, evler yıkılarak, Mescid-i Aksa'nın altında tüneller kazarak bölgede Müslüman ve Araplara ait simgelerin silinmesini hedefliyor. İsrail'in yürüttüğü yasadışı ve barış görüşmelerinin yeniden başlamasını tehdit eden uygulamaların acilen durdurulması gerekir."


Şükri'nin ayrıca Mısır'ın Çin tarafından üretilen modern gelişmiş teknik imkanlarla, terör ve aşırı fikirlere karşı yürüttüğü mücadeleye de değindiği belirtildi.


Samih Şükri'nin Moskova gezisinin ardından gerçekleştirdiği Çin ziyaretinin 2 gün sürmesi bekleniyor. Şükri, aralarında Filistin işlerinden sorumlu bakanın da yer aldığı bir heyetle dün Pekin'e ulaşmıştı.

#mısır
#israil
#mısır israil yerleşim birimleri
9 yıl önce