|

Mısır özgürlük ateşiyle yanıyor

4 yıl önce bugün Mısır'da devrim ateşinin yanmasına neden olan Tahrir direnişi başlamıştı. Halkın diktatörlere karşı direnişinin devam ettiğini belirten ‘Darbeye Karşı Kadınlar Platformu’ Üyesi Nida el Hatibi, “Mısırlı kadınlar özgürlük ateşi ile dolu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 21:33 - 24/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Mısır’ın başkenti Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda 25 Ocak 2011’de başlayan ve Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in istifasıyla sonuçlanan halk hareketinin bugün 4. yılı. Arap Baharı’nın simgelerinden Mısır direnişi 4. yılında Rabia Platformu tarafından İstanbul’da anıldı. Rabia ve Tahrir Meydanı’nda yükselen ‘hürriyet, onur, ekmek’ sesine bugün de destek verdiklerini açıklayan Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, “Mısır’da yaşanan askeri darbeyi bir kez daha lanetliyoruz. Zulme karşı büyük direniş sergileyen Mısır halkının her zaman yanındayız” dedi. 


'SİSİ'NİN VİZYONU YOK'

Mursi dönemi Milletvekillerinden Adil Raşid, darbeci Sisi’nin kukla bir yönetim sergilediğini herkesin açık bir şekilde gördüğünü belirtti. Raşid, “Sisi’nin Batı dünyasında yakın görünmeye çalıştığı çok açık. Batı'nın İslam karşıtı anlayışına hizmet ediyor. Sisi konuşmalarında Müslümanları terörizm ile eşleştirdi. Adeta İslami kimlik ile mücadele ediyor” şeklinde konuştu. Sisi’nin yol haritası olmadığını söyleyen Raşid, “Sisi’nin hiçbir vizyonu yok. İleriye dönük politikası ve yol haritası yok. Bu şekilde devam etmesi imkânsız zaten. Mısır ekonomisi bitmiş durumda. Ülke her geçen gün kötüye gidiyor.” dedi. 


‘TÜRKİYE BİZE YOL  GÖSTERİYOR’

Mısır halkının da darbeci Sisi’nin gerçek yüzünü net bir şekilde gördüğünü ifade eden Raşid, “Bu süreçte geçmişten ders almaya çalışıyoruz. Hatalarımızı masaya yatırıp özeleştiri yapıyoruz. Türkiye’nin tecrübesinden faydalanıyoruz. Türkiye bize yol gösteriyor. Yürüyüşümüz devam ediyor, sokaklardayız, meydanlarda haykırmaya devam ediyoruz” diye belirtti.  İSTANBUL


Darbeye karşı çıktık

Mısır’da kurulan ‘Darbeye Karşı Kadınlar Platformu’ Üyesi Nida el Hatibi, Mısırlı kadınlarının özgürlükten hiçbir zaman vazgeçmediğini dile getirdi. Mursi’nin başarısının hazmedilemediğini belirten Nida, “Mısır kadını gün be gün kararını artırarak ileriye doğru yürüyor. Mısır kadını inanılmaz bir direniş sergiliyor. Yolumuzdan dönmeyeceğiz. Özgürlük ateşi ile doluyuz. Onlar inanmayabilirler ama çok yakında özgürlüğün geleceğine inanıyoruz.” dedi. 


70 KADIN ŞEHİT

Nida el Hatibi, Sisi darbesinden bugüne 70 kadının şehit olduğunu, 2 bine yakın genç kızın tutuklanarak hapse atıldığını belirterek şunları söyledi: “Kadınların çoğu kefaletle çıktı. 58 kadın ağır şekilde hapis hayatı yaşıyor. Hücrede öldürülen kızlar var."

#tahrir meydanı
#mısır darbe
#sisi
#mursi
9 yıl önce