|

'Mısır saldırganları İsrail'e yardım ediyor'

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, Mısır’ın Sina Yarımadası’nda 30 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıların faillerini “İsrail’e yardım etmekle” suçladı.

Yeni Şafak
09:29 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 07:35 - 31/01/2015 Cumartesi
AA
İran basınında yer alan haberlere göre Firuzabadi, saldırılara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Sina Yarımadası’nda Mısır güvenlik güçlerine saldıranlar kim olursa olsun bilerek ya da bilmeyerek işgalci İsrail’e yardım ediyorlar” ifadesini kullandı.


Sina Yarımadası’nda bir çok İslami grubun bulunduğuna da dikkati çeken Firuzabadi, “Siyonistlerin İslam topraklarına saldırılarını ve işgallerini önlemek için Sina Yarımadası’nda hazır bulunan İslami güçleri hedef almak cahillik olur” uyarısında bulundu.


İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham da saldırının ardından yayınladığı kınama mesajında, "Bu tür saldırılar, İslam ülkelerini cüz'i sorunlarla meşgul etmek ve İslam dünyasını, önceliklerinden olan Filistin halkının desteklenmesi ve Kudüs'ün savunmasından uzaklaştırmak amacını taşıyor" ifadelerini kullanmıştı.


Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki Ariş kentinde, güvenlik noktalarını hedef alan bombalı saldırılarda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 47 kişi yaralanmıştı.
#İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi
#Mısır'daki bombalı saldırılar
#İsrail
9 yıl önce