|

Mısır'ın "Küçük Rabia'sında" sokağa çıkma yasağı

Mısır güvenlik güçlerinin, darbe karşıtı gösterilerin aralıksız devam ettiği yer olan Delga Köyü'nde öğle saatleri de dahil olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan ettiği belirtildi

Aa
00:00 - 17/09/2013 Salı
Güncelleme: 15:49 - 17/09/2013 Salı
Yeni Şafak
Mısır'ın "Küçük Rabia'sında" sokağa çıkma yasağı
Mısır'ın "Küçük Rabia'sında" sokağa çıkma yasağı

Mısır'ın "Küçük Rabia'sı" olarak adlandırılan Delga Köyü'nün kuşatılması ve gözaltı operasyonlarının ardından, güvenlik gerekçesiyle öğle saatleri de dahil olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

"Kiliseleri yakmak", "Karakollara saldırmak" ve "Hristiyanların mallarına zarar vermek" suçlamasıyla haklarında arama kararı çıkarılan çok sayıda kişi evlerine düzenlenen baskınlar sonucu gözaltına alındı. Güvenlik güçlerinin havadan destek verdiği operasyonun ardından bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

El-Minya şehrine bağlı köy, her gün düzenlenen darbe karşıtı gösteriler sebebiyle "Küçük Rabia" olarak adlandırılmıştı. Köy sakinleri, 14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye Meydanı'na güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından başladıkları darbe karşıtı gösterilere, Mursi göreve dönünceye kadar devam edeceklerini açıklamışlardı.

Mısır güvenlik güçlerinin, dün 10 zırhlı araç ve çok sayıda askerle düzenlediği hava destekli operasyonda, 45 darbe karşıtı göz altına alınmış, köy sakinleri gözaltıları protesto amacıyla üzerinde "Rabia" sembolü olan pankartlar ve Mursi fotoğrafları taşıyarak gösteriler düzenlemişti.

120 bin nüfusa sahip, ülkenin en büyük köyü kabul edilen Delga'da 18 bin Hristiyan vatandaşın yaşadığı, köy sakinlerinin büyük bir kısmının Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve Cemaat-i İslami mensubu olduğu belirtiliyor.

11 yıl önce