|

Modi Keşmir'i ziyaret etti

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Keşmir'in ülkesinin kontrolündeki kesimini ziyaret etti.

Aa
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:10 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Modi Keşmir'i ziyaret etti
Modi Keşmir'i ziyaret etti

Yoğun güvenlik önlemleri altında başkent Srinagar'a gelen Modi'ye yönelik olası protestoları engellemek amacıyla polis, tüm caddelerde devriye gezerken, ana arterlerdeki bazı kritik noktalara çelik bariyerler yerleştirildi.

Bölgedeki ayrılıkçı grupların gösterilerini engellemek amacıyla polis, Modi'nin ziyareti süresince bazı örgütlerin liderlerini ev hapsinde tutarken, bölgedeki birçok dükkan ve iş yerleri kepenk kapattı.

Başbakan Modi, geçen ay bölgeyi vuran selde evsiz kalan binlerce kişiye yapılacak yardımlar hakkında Srinagar'daki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti liderleri ile görüştü. Keşmirliler ise 280 kişinin ölümüne neden olan sel felaketinde hükümeti yeterli müdahalede bulunmamakla suçluyor.

Modi, Başbakan seçilmesinden kısa bir süre sonra ilk ziyaret ettiği bölgelerden biri Keşmir olmuştu. Keşmir'deki gruplar, Hintli liderlerin bölgeyi ziyaret etmesinden rahatsızlık duyuyor.

Pakistan ve Hindistan arasında yıllar süren anlaşmazlık, Keşmir konusunda kendini gösteriyor. Keşmir sorunu nedeniyle 1947, 1965 ve 1999 yıllarında üç kez savaşan iki ülke arasındaki ilişkilerde zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

9 yıl önce