|

Mübarek'in oğulları serbest

Mısır'da, "Başkanlık Sarayları" davasında yargılanan devrik lider Hüsnü Mübarek'in oğulları Alaa ve Cemal Mübarek'in tahliye edildiği belirtildi.

Yeni Şafak
12:14 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:16 - 26/01/2015 Pazartesi
AA

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı için ayrılan 18 milyon dolarlık ödeneği zimmete geçirme" suçlamasıyla yargılanan, Cemal ve Alaa Mübarek, Kahire Ceza Mahkemesi'nin, haklarında denetimli serbestlik tedbiri uygulayarak tahliye kararı vermesinin ardından tutuklu bulundukları Tora Cezaevi'nden çıktı.


Kaynaklar bu kararın, daha önce "Hüsnü Mübarek ve iki oğlu Alaa ve Cemal hakkında verilen 3 ila 4 yıl arasındaki hapis cezası kararının" 13 Ocak'ta Temyiz Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine alındığını belirtti.


Kahire Ceza Mahkemesi, 22 Ocak'ta "Başkanlık Sarayları" davasında yargılanan, devrik lider Mübarek'in iki oğlu Cemal ve Alaa'yı denetimli serbestlik tedbiri uygulayarak serbest bırakma kararı almıştı. Mahkeme, 21 Mayıs 2014'te, söz konusu davada yargılanan sanıklardan Mübarek'in 3, oğulları Ala ve Cemal'in ise 4'er yıl ağırlaştırılmış hapsine hükmetmişti.

#hüsnü mübarek
#mısır
#mısır mahkemesi
9 yıl önce