|

Muhalefet iktidara gaz bombası attı

Kosova Meclisi'nde aylardır süren iktidar ve muhalefet arasındaki gerginlik, bugün genel kurulda muhalefet milletvekilleri gaz bombası fırlatmasıyla yeniden tırmandı.

Yeni Şafak
14:40 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:45 - 30/11/2015 Pazartesi
AA

Kosova Meclisi'nde aylardır süren iktidar ve muhalefet arasındaki gerginlik, bugün genel kurulda gaz bombası atılmasıyla yeniden tırmandı.



Oturumun başında, muhalefetteki Selfdeterminasyon Hareketi milletvekilleri tarafından, iktidar sıralarına gaz bombası atıldı.



Muhalefetin saldırısının ardından iktidar milletvekilleri salonu terk ederken oturuma ara verildi.



Ülkede son üç aydır devam eden siyasi gerginlikte, mecliste hükümet üyeleri ve iktidar milletvekillerine göz yaşartıcı sprey sıkılması ve gaz bombası atılması nedeniyle oturumlar birçok kez yarıda kalmıştı.



Öte yandan, meclis oturumlarını gaz bombalarıyla yarıda kestikleri için muhalefetteki 2 milletvekili gözaltına alınırken 2'si hala aranıyor.



Kosova ve Sırbistan arasında AB'nin ara buluculuğundaki müzakerelerde, 25 Ağustos'ta üzerinde uzlaşılan ve Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği kurulmasını ve Karadağ-Kosova sınırının revize edilmesini öngören anlaşmaya karşı çıkan muhalefet, hükümetin geri adım atmasını talep ediyor.



#Kosova Meclisi
#gaz bombası
8 yıl önce