|

Mursi'nin oğlu saldırıyı kınadı

Mısır'da Dışişleri Bakanlığı yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıyı, geçtiğimiz yıl darbe ile görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi kınadı. Saldırıyı "kabul edilemez" olarak niteleyen Mursi, açıklamayı resmi hesabı üzerinden yaptı.

Aa
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:47 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Mursi'nin oğlu saldırıyı kınadı
Mursi'nin oğlu saldırıyı kınadı

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı yakınında patlatılan bomba nedeniyle 2 polisin hayatını kaybetmesini ve 5 kişinin yaralanmasını "kabul edilemez" olarak niteleyerek olayı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı yakınında ağacın altında yerleştirilen bombanın patlamasıyla Albay Halid Sa'fan ve Binbaşı Muhammed Mahmud Ebu Seri'nin hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın meydana geldiği bölgede toplanan bir grup, İhvan aleyhinde sloganlar atmıştı. Olayın sorumluluğunu Ecnad Mısır (Mısır'ın Askerleri) isimli grup üstlenmişti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Şura Konseyi Üyesi Cemal Haşmet ise ülkedeki bazı çevrelerin patlamalardan İhvan'ı sorumlu tutmasına ilişkin "İhvan'ın ülkedeki terör olayları ve şiddetle bir ilgisi kesinlikle yoktur. Sorumlular, meşru cumhurbaşkanına darbe yapanlardır" diye açıklama yapmıştı.

Ecnad Mısır (Mısır'ın Askerleri) adlı grup, yılbaşından bu yana Mısır'da düzenlenen birçok bombalı saldırıyı üstlenmişti.

10 yıl önce