|

Müslümanların okulu mercek altında

İngiliz hükümetine bağlı Eğitim ve Çocuk Servisleri Standartları Ofisi (Ofsted), Londra'da Müslüman çocukların gittiği altı özel okulda denetleme yapıldığını, bunun sonucunda okullarda öğrencilerin aşırıcılık ve radikalleşme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
16:39 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 14:47 - 21/11/2014 Cuma
AA

Ofsted başmüfettişi Sir Michael Wilshaw, altı ilkokul ve ortaokulda yaptığı denetlemeler sonucu eğitimin çok fazla İslami öğretilere dayandığının tespit edildiğini söyledi.


Soruşturmanın sonuçlarına göre, öğrencilerin İngiliz hukuku ile şeri hukuk arasındaki farkı bilmedikleri iddia edildi. Wilshaw, Eğitim Bakanlığı'na gönderdiği raporunda, "Soruşturma yürüttüğümüz altı okulda öğrencilerin eğitimleri konusunda ciddi riskler bulunuyor" ifadesini kullandı.


İngiltere Eğitim Bakanı Nicky Morgan, eğitimlerinde değişikliğe gitmezlerse okulların kapanabileceğini bildirdi. Morgan, "Ofsted'den bu soruşturmayı yürütmesini biz istedik. Soruşturma sonuçları çok endişe verici" dedi.


Ofsted'in raporundan önce dün de Londra'nın doğusunda bulunan Sir John Cass adlı bir diğer okulla ilgili benzer bir rapor basına sızmıştı. Raporda, okulda kız ve erkek öğrencilerin ayrı yerlerde eğitim gördükleri, ayrıca okulda aşırıcılık riski bulunduğu bildirilmişti.


Kızı Sir John Cass okuluna giden Maruf Choudhry  "Okulda aşırıcılık olduğu yönünde bir şey hiç duymadım. Bu iddiayı ilk kez duyuyorum. Bu okul İslami eğitim veren bir okul değil, Katolik okulu. Kız ve erkek çocuklar ayrılıyor mu bilmiyorum. Sınıflara hiç girmedim" dedi.


İngiltere'de Müslümanlarla ilgili lobi faaliyetleri yürüten Müslüman Kamu İşleri Komisyonu adlı kuruluşun sözcüsü Asghan Bukhari ise Ofsted'in raporunu eleştirdi. Bukhari, "Müslümanlara karşı yeni bir cadı avı başlatılmıştır. Bu sefer en korunmasız olan çocuklar hedef alınmaktadır. Bu utanç verici" dedi.

#İngiltere
#Müslüman
#John Cass
9 yıl önce