|

Müzakereler Moskova'da 22 Ocak'ta start alıyor

Suriye Dışişleri Bakanlığı, muhalif temsilcileriyle Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geleceklerini açıkladı. Muhalif lider Macit Niyaz'e göre müzakereler Ocak ayının 22 veya 26’sında başlayacak.

04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 01:06 - 28/12/2014 Pazar
Yeni Şafak

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın ortaya koymuş olduğu rejimle muhalefeti bir araya getirme girişimini kabul ettiğini ve muhaliflerle bir araya gelmeye hazır olduğunu duyurdu. Muhalif Suriye Vatan Partisi Başkanı Macit Niyaz ise “Henüz somut bir durum söz konusu değil. Müzakere tarihi belirlenmedi. Ocak ayının sonundan bahsediliyor, 22’si veya 26’sı olabilir” dedi. Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Suriye, ülkedeki krize bir çıkış yolu bulmak ve Suriye halkının beklentilerine cevap vermek adına Moskova’da düzenlenmesi öngörülen hazırlık istişare toplantılarına katılmaya hazır” ifadeleri kullanıldı. 


MISIR’A DA ROL VERİLDİ 

Moskova’daki ön görüşmelerin hedefinin “Suriyeliler arasında dış müdahalesiz diyalog kongresi düzenlenmesi” olduğu kaydedildi. Suriye krizinin çözümünde rol oynamak isteyen Mısırlı yetkililer ise, ülkeyi ziyaret eden SMDK Başkanı Hadi Bahra ile görüşecek. Suriye rejimi, 17 Aralık’ta Beşşar Esed’in kuzeni olan İmad Esed başkanlığında bir heyeti Mısır’a göndermişti.

Bu ziyaretten günler sonra Suriye’nin içinden Yerel Devrim Koordinasyonları’nı temsil eden bir başka heyet Mısır’a giderek Dışişleri Bakanı Şükri ile görüşmüştü.
#suriye
#rusya
#mısır
#müzakere
9 yıl önce