|

Nazi medyası

Neo-nazi grubu PEGIDA’nın hızlı ilerleyişi karşısında kayıtsız kalan Berlin yönetimine medya da yayınlarıyla destek veriyor. Yapılan araştırmalara göre, Alman basınında en kötü lanse edilenler Müslümanlar. İslam’la ilgili yapılan haberler, Katolik ve Protestan kiliseleri haberlerinden onlarca kat fazla.

Yeni Şafak
04:00 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 21:36 - 25/12/2014 Perşembe
Diğer
Almanya, İslam’ın yayılmasına ve yabancılara karşı aşırı sağcı “Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (PEGIDA) grubunca düzenlenen gösterileri izlemekle yetiniyor. Son günlerde Dresden kentinde PEGIDA tarafından yapılan gösterilere katılanlarının sayısının artması hem siyasetçileri hem de ülkede yaşayan yaklaşık 5 milyon Müslüman’ı endişelendirirken, Müslüman karşıtlığını körükleyen Alman basını, İslamofobi’nin yaygınlaşmasında lokomotif rol oynuyor. Haberlerin analizini yapan bir araştırma sonucuna göre, önde gelen Alman medyası geçen yıl, Katolik ve Protestan Hristiyanlardan çok Müslümanlar hakkında haber yayımladı. Ancak Müslümanlar hakkında yapılan haberlerin çoğunluğu olumsuz bir yaklaşım ortaya koydu. 

IRKÇILIK YILLARDIR SÜRÜYOR

Geçen hafta kamuoyuna duyurulan uluslararası Media Tenor kurumu tarafından yapılan araştırmaya ‘İtibarın en düşük noktası’ adı verildi ve Müslümanların imajının bu derece düşmesine IŞİD’in neden olduğu öne sürüldü. Yıllardan beri Alman medyasında İslam hakkında verilen haberlerde öncelikle terör, savaş, uluslararası gerginlikler ve dinin kendisi de gündeme getirildi. Media Tenor’un politik araştırmalar yöneticisi Christian Kolmer, “IŞİD’le birlikte İslam’ın imajının felaket bir duruma düştüğünü” iddia etti. Kolmer’in ifadesine göre, bu yüzden Müslümanlar, kamuoyu gözünde bankerlerden, politikacı ve gazetecilerden daha kötü olarak görülüyor. İslam’la ilgili olarak yapılan haberlerin Katolik ve Protestan kiliseleri haberlerinden onlarca kat fazla olması da dikkat çekiyor. Almanya’daki iki kilise karşılaştırıldığında Katolik kilisenin büyük bir farkla önde olduğu görülüyor. Alman medyası Katolik kilise hakkında, Protestan kiliseye karşın on kat daha fazla haber yayımlıyor.

İslamofobi tavan yaptı

Yeşiller Partisi Milletvekili Mutlu Özcan, Alman medyasının geçmişte yaptıklarıyla İslamofobi’nin yayılmasında etkili olduğunu ifade ederek, “11 Eylül’den sonra Avrupa’nın tümünde yaygınlaşan İslamofobi bugünlerde Almanya’da tavan yaptı” diye konuştu. Ekim ayında 350 kişi ile başlayan PEGIDA gösterilerine 22 Aralık’ta 17 bin 500 kişinin katılmasını değerlendiren Mutlu, “Ciddi olan rakam değil, haftalardır bu kadar insanın pek de Müslüman’ın yaşamadığı bir bölgede ve göçmenlerin çok az olduğu bir kentte sokaklara dökülmeleri” dedi. Mutlu, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Islamofobi noktasında artan gösterilere sessiz kalmasını da eleştirdi. 


Müslümanlar Almanya’ya aittir

Bild gazetesine verdiği demeçte PEGIDA grubunca yapılan eylemleri eleştiren Almanya’da Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, “Müslümanlar, Almanya’ya aittir. Bizler serap değiliz”  dedi. Hristiyan Sosyal Birlik Partisi’nin (CSU), “Göçmenler evlerinde Almanca konuşsun” talebini ise “absürt” bulan Özoğuz, ‘’CSU bu gümbürtüyle kongresine ilgi çekmek istedi. Hepimiz göçmenlerin Almanca öğrenmeleri konusunda hem fikiriz ama bunu dil polisi ile zorlayamayız’’ diye konuştu. 

#Almanya
#İslam
#PEGIDA
#Christian Kolmer
#Media Tenor
#IŞİD
9 yıl önce