|

Nebil el- Arabi, Ramallah'a gidiyor

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'nin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın davetlisi olarak Ramallah'a geleceğini açıkladı.

Aa
00:00 - 19/12/2012 Çarşamba
Güncelleme: 14:34 - 19/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Nebil el- Arabi, Ramallah'a gidiyor
Nebil el- Arabi, Ramallah'a gidiyor

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Filistin'in Sesi radyosuna konuşan Malki, Filistin yönetiminin Arabi ve beraberindeki heyeti karşılamak üzere tüm hazırlıkları tamamladığını, Nebil Arabi'nin de heyet için birçok Arap ülkesiyle temasa geçtiği haberini aldıklarını belirtti.

Malki, Arabi ve beraberindeki heyetin Ocak ayının başında Ramallah'ta olmasını beklediklerini dile getirdi.

Katar Emiri Hamad bin Halife Al Sani'nin Ramallah'a yapması planlanan ziyaretle ilgili olarak Malki, Emir'in ziyaret tarihinin henüz netlik kazanmadığını ancak Arabi ve heyetinin ziyaretinden ayrı olacağını söyledi.

Katar Emiri Al Sani, Ekim ayında son İsrail saldırıları öncesinde Gazze'ye giderek 1967'den beri Gazze'yi ziyaret eden ilk Arap lideri olmuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'yi daha önce Batı Şeria'daki son durumu görüşmek ve İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme girişimi meselesini ele almak için Ramallah'a davet etmişti.


11 yıl önce