|

Nefrete hayır

Almanya'daki Müslüman örgütleri ilk kez biraraya gelerek ortak bir etkinliğe imza attı. IŞİD şiddeti ve camilere yapılan saldırıların kınandığı etkinlik kapsamında, 2 bin camide hutbe verildi.

.
00:00 - 21/09/2014 Pazar
Güncelleme: 22:36 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Nefrete hayır
Nefrete hayır

Almanya Müslümanları ülkedeki cami yangınlarına dikkat çekmek ve terör örgütü IŞİD'e tepki göstermek amacıyla 9 kentte etkinlik gerçekleştirildi. 'Müslümanlar nefrete ve haksızlığa karşı ayağı kalkıyor' sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında ülkedeki 2 bin camide nefret ve haksızlıklar ile aşırılığa karşı mesajlar içeren hutbe okunarak dualar edildi.

IŞİD ŞİDDETİ KINANDI

Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği başta olmak üzere Almanya'daki Müslümanlar'ın çatı örgütleri bildirilerinde cami kundaklama olaylarını kınadı. Bildiride herkes, nefrete karşı mücadele ve haksızlıklara karşı koymaya çağrıldı. Hutbelerde ise, IŞİD şiddeti ve yine camilere düzenlenen saldırılar kınandı. Etkinlikte, değişik dinlerin temsilcileri hazır bulundu.

BİRLİKTE İLK ÇALIŞMA

Birliklerin açıklamalarında, 'Almanya'da, 2012 yılından bu yana 80'in üzerinde camiye saldırılıp, ateşe verildiği hatırlatılarak, kaygı içerisinde olunduğu' dile getirildi. Almanya genelinde bütün İslami kuruluşların birlikte yapmış olduğu ilk çalışma olması nedeniyle önemli olan etkinlikte, hiçbir cami saldırısının aydınlatılamamış olmasına dikkat çekildi.

10 yıl önce