|

Netanyahu, Gazze'deki yeni katliamı savundu

Cihan
00:00 - 11/03/2012 Pazar
Güncelleme: 18:35 - 11/03/2012 Pazar
Yeni Şafak
Netanyahu, Gazze'deki yeni katliamı savundu
Netanyahu, Gazze'deki yeni katliamı savundu

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze'ye gerçekleştirdikleri ve 14 kişinin hayatını kaybettiği son 3 yılın en kanlı saldırılarını savundu. Netanyahu, saldırılarla “Gazze'deki terörist gruplara güçlü bir darbe vurduklarını” söyledi. Netanyahu, İsrail-Mısır sınırında bir saldırı olabileceğinden dolayı alarmda olduklarını belirtirken, Aşdod yakınlarına ise bugün roket fırlatıldı. Saldırılarda ölenlerin sayısı da 14'e yükseldi.

Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısında konuşan Benjamin Netanyahu, “Onlardan yüksek bir bedel aldık ve almaya devam ediyoruz. Gerektiği müddetçe operasyonlar sürecek” mesajı verdi.

İsrail'in Gazze'de dün başladığı hava saldırılarında ölenlerin sayısı bugün 14'e yükselmişti. Filistinli militanlar, Halk Direniş Komiteleri'nin Genel Sektreteri Züheyr el Keysi'nin de öldüğü saldırılara İsrail topraklarına 110'dan fazla roket fırlatarak karşılık verdi.

İsrail-Mısır sınırında bir saldırıya karşı alarmda olduklarını vurgulayan Netanyahu, İsrail ordusunun operasyonlarının bir saldırıyı engellediği konusunda şüpheleri olmadığını savundu.

Öte yandan İsrail savunam sisteminin de 30'dan fazla roketi havada imha ettiği açıklandı.

Bugün ise iki roketin Be'er Sheva'ya düştüğü ancak can kaybına neden olmadığı bildirildi. Bugün de yaklaşık 15 roketin Demir Kubbe adlı savunma sistemi tarafından havada imha edildiği kaydedildi.

12 yıl önce