|

Netanyahu tartışmalı Kongre'de konuştu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, P5 artı 1 ülkelerinin İran'la müzakere ettiği anlaşmanın "kötü bir anlaşma" olduğunu savunarak, "Onsuz daha iyi oluruz" dedi.

18:24 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 20:53 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak

ABD Kongresi'nde, iki ülkede de büyük tartışmalara yol açan konuşmasını yapan Netanyahu, özellikle İran'la devam etmekte olan nükleer müzakerelere sert sözlerle yüklendi.


Netanyahu, "Bir yılı aşkın süredir bize, anlaşma olmamasının kötü bir anlaşmadan daha iyi olduğu söyleniyor. Bu kötü bir anlaşma, çok kötü bir anlaşma. Onsuz daha iyiyiz" diye konuştu.


Müzakerelerde henüz resmen açıklanan bir anlaşma olmamasına karşın, müzakere başlıklarından örnekler vererek konuşan Netanyahu, anlaşmanın, "İran'ın bombaya ulaşma yolunu tıkamadığını, tam tersine bu yolu hazırladığını" öne sürdü.


Netanyahu'nun konuşması sırasında Kongre binası dışında protesto gösterileri düzenlenirken, 50'yi aşkın Demokrat Kongre üyesi de, Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner'ın Beyaz Saray'a danışmadan Netanyahu'yu Kongre'ye davet etmesini protesto için İsrail Başbakanı'nın konuşmasına katılmadı.

#netanyahu
#netanyahu abd kongresi
#netanyahu kongre konuşması
9 yıl önce