|

Obama, ABD konsolosluğuna yapılan saldırıyı kınadı

ABD Başkanı Barack Obama, Libya'nın Bingazi kentinde ABD Büyükelçisi ve 3 Amerikalı çalışanın öldürüldüğü saldırıları kınadı. 

Aa
00:00 - 12/09/2012 Çarşamba
Güncelleme: 15:42 - 12/09/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Obama, ABD konsolosluğuna yapılan saldırıyı kınadı
Obama, ABD konsolosluğuna yapılan saldırıyı kınadı

Obama, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, 'Libya'da ABD personelinin güvenliğinin desteklenmesi için gerekli tüm kaynakların sağlanması ve dünyada diplomatik misyonlarının güvenliğinin artırılması' emrini verdiğini belirterek, 'Bingazi'de diplomatik tesisimize yönelik acımasız saldırıyı sert bir dille kınıyorum. 4 Amerikalı, özgürlük, adalet ve tüm dünyadaki insanlar ve milletlerle ortaklığa olan bağlılığımızı temsil ediyordu' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da, Libya'da 4 Amerikalı çalışanın ölümünden duyduğu 'derin üzüntüyü' dile getirerek, ölen kişilerin, 'Libya halkının daha iyi bir geleceğe ulaşmasına yardım etme taahütüyle çalıştıklarını' kaydetti. 

Bingazi'deki saldırıda ABD Büyükelçisi Chris Stevens, bu ülkedeki ikinci diplomatik görevi sırasında hayatını kaybetmişti. 

Dışişleri Bakanlığı, saldırıda ölen diğer 3 Amerikalı çalışandan birinin kimliğini Sean Smith olarak açıkladı. Smith'in, dış hizmet enformasyon yönetimi memuru olduğu belirtildi.    

Büyükelçisi Chris Stevens'in, ABD'nin Libya Büyükelçiliği'nin internet sayfasında yayımlanan biyografisinde, Arapça ve Fransızca konuşan Büyükelçinin, 'Libya'da olağanüstü umut ve değişim döneminde yer aldığı için kendisini talihli gördüğü' belirtildi. 

Clinton, Stevens'ın 'Libya halkına hizmet ve diplomasi için görev aşkıyla dolu olduğunu, yeni, özgür bir ülkenin temelinin atılmasında Libya halkına yardım etmek için kendi hayatını riske attığını' kaydetti.   

ABD Büyükelçisi Chris Stevens'in daha önce de, Suudi Arabistan, Mısır, Suriye ve İsrail'de görev yaptığı belirtildi.


12 yıl önce