|

Obama: Bunları yaparken bir de namaz mı kılacağım

ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray muhabirlerine akşam yemeği verdi. Obama, Müslüman olduğu iddialarına ilişkin "Başkan olmak kolay değil, bir sürü işle uğraşırken, günde 5 kez namaz kılmaya zaman mı bulacağım" anlamına gelen ifadeler kullandı.

Yeni Şafak
12:19 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:31 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

ABD Başkanı Başkan Barack Obama, Müslüman olduğu yolundaki iddialara kimilerine göre esprili, kimilerine göre ise Müslümanları kızdıracak bir ifadeyle cevap verdi.



"Bunları yaparken bir de namaz mı kılacağım"


Cumartesi gecesi Beyaz Saray muhabirlerine bir akşam yemeği veren Obama, “ABD Başkanı olmak hiç kolay bir iş değil. Halen bozuk göçmenlik sistemimizi tamir etmek, (Kongre'ye) veto tehdidinde bulunmak, İran'la müzakere etmek zorundayım. Bunları yaparken, bir yandan da günde beş vakit namaz kılmaya mı zaman ayıracağım" diye konuştu. Obama'nın sözleri esprili bir dille söylemesi dikkat çekerken, kimileri Obama'nın Müslüman olduğuna inanıyor.




"John Boehner Netanyahu'yu şimdiden cenazeme davet etti"


ABD basını, Obama'nın geceyi Standup yaparak geçirdiğini yazarken, USA Today'de yer alan habere göre, Obama bir çok siyasi espriye de imza attı. Geçtiğimiz aylarda Obama'dan habersiz bir şekilde İsrail Başbakanı Netanyahu'yu ABD Kongresi'ne davet eden Meclis Başkanı John Boehner'in protokol krizine de vurgu yapan Obama, "Saçlarım beyazladı. Boehner şimdiden Netanyahu'yu cenazeme çağırdı" dedi.



ABD halkının yüzde 17'si Obama Müslüman diyor


2012 yılında Amerikan gazetesi Huffington Post'un yaptığı bir araştırmada, ABD'de halkın yaklaşık yüzde 17'sinin Obama'nın Müslüman olduğuna inandığı ortaya çıkmıştı.



Bu iddialara karşı Hıristiyan olduğunu açıklayan Obama, Barack H. Obama şeklinde yazılan ismindeki “Hüseyin" ibaresini kullanmaktan vazgeçmişti


#obama
#obama müslüman mı oldu
#obama namaz açıklaması
9 yıl önce
default-profile-img