|

Obama Erdoğan'ı aradı

ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı. Erdoğan ve Obama'nın Yemen başta olmak üzere Suriye ve Irak'a ilişkin konuştukları öğrenildi.

Yeni Şafak
21:11 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:45 - 26/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı. Obama ve Erdoğan'ın, IŞİD'le mücadele, Suriye ve Irak konularını konuştukları belirtildi. Reuters'ın haberine göre, Beyaz Saray, Başkan Obama'nın Erdoğan'ı aradığını ve Yemen konusu da dahil olmak üzere Ortadoğu'daki meselelerin konuşulduğu belirtildi. Görüşmede ayrıca, İran'ın nükleer müzakereler meselesinin konuşulduğu da ifade edildi.



Obama Türkiye'ye teşekkür etti


İki liderin, belirlenmiş ılımlı Suriyeli muhaliflere yönelik eğitim ve ekipman programını gözden geçirdiği belirtilen açıklamada, "İki lider, yabancı savaşçıların akışını durdurmak için işbirliğini derinleştirme çabalarını ele aldı ve Başkan (Obama), Türkiye'nin bu konudaki olumlu çabalarına yönelik takdirlerini dile getirdi" ifadesi kullanıldı.



Görüşmede, Obama, Türkiye'nin Irak ve Suriye'den yaklaşık 2 milyon mülteciye devam eden desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Yemen ve Ukrayna'da meydana gelen son gelişmelerin yanı sıra İran'ın nükleer programına yönelik müzakereleri de ele alan liderler, bu ve diğer bölgesel konularda yakından çalışmayı sürdürme taahhüdünde bulundu.




#obama
#obama erdoğan
#obama erdoğanı aradı
9 yıl önce