|

Obama'dan sağlık sigortasına için ilginç destek

ABD Başkanı Barack Obama, iktidarının en büyük projesi olan 'Obamacare' isimli zorunlu sağlık sigortası için farklı bir destek kampanyası başlattı. 1 Şubat'ta kayıtların biteceği sigorta kampanyasına destek olmak için, çocukluk fotoğrafını paylaşan Obama, "Genç ve yenilmez olmaya bir hatırlatma... Fakat şimdi sağlıklı kalma ve sigortalanma zamanı” notuyla ABD vatandaşlarına çağrıda bulundu.

Yeni Şafak
10:47 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:52 - 31/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

ABD Başkanı Barack Obama, iktidarının en büyük projesi olan zorunlu sağlık sigortası için farklı bir destek kampanyası başlattı.



Cumhuriyetçiler karşı çıkıyor

İşverenlere belli koşullarda çalışanlarını sigortalatma ya da bireylerin sağlık sigortası satın alması zorunluluğunu getiren ‘Obamacare’ için kayıtlar 15 Şubat’ta bitecek. Cumhuriyetçilerin karşı çıktığı, Yüksek Mahkeme’ye götürülen yasanın sağladığı imkanlara dikkat çekmek için Obama ve First Lady Michelle Obama sosyal medyayı kullandı. Beyaz Saray’ın resmi Twitterhesabından Başkan’ın, First Lady’ye ait hesaplardan Michelle Obama’nın çocukluk resimleri paylaşıldı. Michelle Obama “Genç ve yenilmez olmaya bir hatırlatma... Fakat şimdi sağlıklı kalma ve sigortalanma zamanı” notunu paylaştı.



Joe Biden da fotoğrafını paylaştı

Başkan Yardımcısı Joe Biden da çocukluk resmini paylaşarak kampanyaya destek verdi.

#barack obama
#abd
#michelle obama
#joe biden
#obamacare
9 yıl önce