|

Obama'ya 'maymun' dedi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast planlarını konu alan komedi filmi 'Röportaj'ın ABD'de gösterime girmesi üzerine çıkan tartışmalar sürüyor. Filmi sert bir dille eleştiren Kuzey Kore hükümeti, ABD Başkanı Obama'ya hakaret etti. Ülkesindeki despot uygulamalarıyla bilinen Kim hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Obama, her zaman tropikal ormandaki bir maymun gibi sözleri ve eylemleriyle pervasızca davranıyor" şeklinde ırkçı ve hakaret içerikli sözler kullanıldı.

14:50 - 27/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:03 - 27/12/2014 Cumartesi
Diğer
Kim Jong-un
Kim Jong-un
Kuzey Kore'de tartışmalara neden olan Röportaj filmi, iki ülke arasındaki ipleri iyice germiş durumda. BBC'de yer alan habere göre, 
Kuzey Kore Ulusal Savunma Komisyonu, iki ülke arasında gerilime neden olan "The Interview" (Röportaj) adlı filmin ABD'de gösterime girmesi üzerine sert bir bildiri yayımladı.


Obama yapımcı firmayı eleştirmişti


İki gazetecinin Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) taşeronu olarak, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast planlarını konu alan komedi filmi, Kuzey Kore Hükümeti'nin tehditleri üzerine son anda gösterime sokulmamış, ABD Başkanı Barack Obama, yapımcı firma Sony'yi eleştirmişti.


"Obama her zaman tropikal ormandaki bir maymun gibi..."


Kuzey Kore Ulusal Savunma Komisyonu'nun açıklamasında, "Obama, her zaman tropikal ormandaki bir maymun gibi sözleri ve eylemleriyle pervasızca davranıyor. Eğer ABD, Kuzey Kore'nin uyarılarına rağmen ganster tarzı keyfi uygulamalarına devam ederse, siyasi ilişkilerinde önlemez ölümcül darbelerle karşı karşıya kalacak" denildi.
 ABD sinemalarında gösterime giren film, internette de ücret karşılığı satın alınabiliyor ya da kiralanabiliyor.
#kuzey kore
#kim jong un
#obama
#röportaj filmi
#amerika
9 yıl önce