|

Oğlum öldü yüreğim parçalandı

IŞİD tarafından esir alınan Japon gazeteci Kenji Goto’nun infaz edildiği haberi Japonya’yı yasa boğarken ailesini de derinden sarstı. Anne Junko İşido, “Kenji öldü ve benim yüreğim parçalandı. Oğlum sadece çocukları savaştan kurtarmayı arzuluyordu” dedi.

04:00 - 2/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:44 - 2/02/2015 Pazartesi
Diğer

Suriye’de IŞİD militanları 20 Ocak’ta internet üzerinden, Haruna Yukava ve Kenji Goto adlı iki Japon rehinenin görüntüsünü yayımlayarak, rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden 72 saat içinde fidye olarak 200 milyon dolar istemişti. 


VİDEO YAYINLANDI

İstekleri yerine getirilmeyen örgüt, Yukava’nın öldürüldüğünü duyurmuş, daha sonra, 2005’te Amman’da 57 kişinin öldüğü “Kara Çarşamba” saldırılarına katılan Irak uyruklu Sacide er-Rışavi’nin 24 saat içinde serbest bırakılmaması halinde Kenji Goto ve Ürdünlü pilot Muaz el- Kesasibe’nin de öldürüleceğini açıklamıştı. IŞİD önceki gün bir video yayınlayarak turuncu kıyafetler giydirilmiş Japon rehine Kenji Goto’nun başı kesilmiş görüntüsünü gösterdi. 

ÇOCUKLAR İÇİN ORADAYDI 

Bu görüntülerin yayınlanması Japonya’ya ve gazeteci Kenji Goto’nun evine bomba gibi düştü. Goto’nun annesi Junko İşido duygularını, “Kendimi ifade edecek kelimeleri bulamayacak kadar üzgünüm. Kenji öldü ve benim yüreğim parçalandı. Çocukları savaş ve yoksulluktan kurtarmayı arzuluyordu. Oğlumun yaptığı en son şey arkadaşına yardım etmek için Suriye’ye gitmekti. İnsanların oğlumun insaniyetini ve cesaretini anlamasını umuyorum. Tek umudum, Kenji’nin, çocukları, savaş ve fakirlikten kurtarma çabasını bizim devam ettirebilmemiz. Size burada söz veriyorum ben onun çabalarını sürdürmeye devam edeceğim” sözleriyle ifade etti. 

ORTADOĞU'YA YARDIMLARIMIZ SÜRECEK 

Terör örgütü IŞİD’in elindeki ikinci Japon rehine Kenji Goto’nun öldürüldüğünü gösteren görüntülerin yayınlanmasının ardından Japonya Başbakanı Şinzo Abe bakanlar kurulunu topladı.  Abe burada yaptığı konuşmada, “Japonya terörizme boyun eğmeyecek ve Ortadoğu’ya insani yardım göndermeye devam edecek. Bu teröristleri asla affetmeyeceğim” dedi. IŞİD’in Goto’yu infaz etmesi karşısında “çok kızgın” olduğunu ifade eden Abe, “Çok derin üzüntü içindeyim” diye konuştu.

 



 


Nefretle kınıyoruz

Türkiye, IŞİD’in Japon gazeteci Kenji Goto’yu öldürmesini kınayarak, Japon Hükümetine ve halkına başsağlığı diledi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Terör örgütü DEAŞ’ın Haruna Yukawa adlı Japon vatandaşından sonra diğer Japon rehine gazeteci Kenji Goto’yu da öldürdüğü büyük üzüntüyle öğrenilmiştir” denildi. Açıklamada, “Bu vahşi terör eylemini nefretle kınıyor, Kenji Goto’nun ailesine, Japon Hükümetine ve dost Japon halkına başsağlığı diliyoruz” ifadeleri yer aldı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, Suriye’de rehin tutulan Japon gazeteci Goto’nun, IŞİD tarafından öldürülmesini kınadı. Akdoğan, Goto’nun ailesine, ve Japon halkına başsağlığı diledi.

#japon rehineler
#ışid japon rehineleri öldürdü
#shinzo abe
#Kenji Goto
9 yıl önce