|

Otele bombalı araçla saldırı: 2 ölü 12 rehine

Libya'nın başkenti Trablus'ta bir otele bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 kişi öldü. Otele giren silahlı grup aralarında diplomatik kurumlarda ve yabancı şirketlerde çalışanların bulunduğu 12 kişiyi rehin aldığı bildirildi.

14:28 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 17:38 - 27/01/2015 Salı
AA
Arşiv
Arşiv

Libya'nın başkenti Trablus'taki Corinthia Hotel'e düzenlenen saldırıda 2 kişinin öldüğü, silahlı grubun 12 yabancıyı rehin aldığı bildirildi.


Otel yetkilileri, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, 2 kişinin yaşamını yitirdiği ifade etti. Yaralıların da olduğunu aktaran yetkililer, sayıya ilişkin ise bilgi vermedi.


Patlamanın ardından otele giren silahlı 5 kişinin 12 yabancıyı rehin aldığı, bu kişiler arasında diplomatik kurumlarda ve yabancı şirketlerde çalışanların olduğu ifade edildi. 


Başkent Trablus'taki Corinthia Hotel'e bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, IŞİD'in üstlendiği saldırının ardından silahlı bir grup zorla otele girmişti. Silahlı grubun açtığı ateş sonucu 4 kişinin yaralandığı bildirilmişti.


Saldırıyı IŞİD üstlendi

Öte yandan IŞİD, patlamanın ardından örgüte yakın bir internet sitesinde yayınladığı videoda saldırıyı üstlendi. 


"Ebu Enes el-Libi Gazvesi" adıyla yayınlanan videoda, saldırıyı örgütten bir intihar eylemcisinin düzenlediği öne sürüldü.

#Corinthia Hotel
#libya
#saldırı
9 yıl önce