|

Özgürleştirdiğimiz ülkede bu nasıl olabilir

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD'nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens'ın öldürülmesiyle ilgili, "Bu şiddeti kınıyoruz. Özgürleştirdiğimiz bir ülkede bu nasıl olabilir" dedi.

İha
00:00 - 12/09/2012 Çarşamba
Güncelleme: 20:58 - 12/09/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Özgürleştirdiğimiz ülkede bu nasıl olabilir
Özgürleştirdiğimiz ülkede bu nasıl olabilir

Bingazi'de yapılan eylemlerde ABD Libya Büyükelçisi'nin öldürülmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Clinton, "Bu şiddeti kınıyoruz. Özgürleştirdiğimiz bir ülkede bu nasıl olabilir" diye konuştu.

Olayın Libya ile ABD arasındaki dostluğa zara vermeyeceğini ifade eden Clinton, “Bu saldırı, Libya halkı veya hükümetinin değil, küçük bir grubun saldırısıydı. Burada Libya halkı sorumlu değildir. Bu dostluk devam edecektir. ABD'nin güvenliği açısından da bu süreçte, bu ülkenin refahı ve barışı için Libya'ya sırtımızı çevirmeyeceğiz. Bu olayın sorumlularını adaletin karşısına çıkarmakta da kararlıyız. Ortaklarımızla kararlı bir şekilde çalışacağız. Vatandaşlarımız nerede çalışıyor olursa olsun, onları korumak bizim en büyük görevimizdir. Masum insanların canını alanlar hiçbir zaman affedilmeyecektir" şeklinde konuştu.


ABD ve Libya'da büyük yankı uyandıran olayın 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde olmasını üzücü bulduğunu belirten Clinton, 2001'deki terör eylemlerinde hayatını kaybedenleri de anarak, "Biz, her yıl bu tarihte henüz işimizin bitmediğini hatırlıyoruz. ABD'nin dünya çapında şiddet dolu aşırı uçlara karşı çabası sürecektir. Ancak 11 Eylül, bundan daha fazlasını ifade etmektedir. Bu, tüm Amerikalıları bağlayan bir bağdır. Her fırtınadan sağ çıkmamızı sağlayan da bu duygudur. İşte bugün onları anıyoruz. Huzur içinde yatsınlar” ifadelerinde bulundu.




12 yıl önce