|

Pakistan Suud'un teklifini düşünüyor

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tasnim Aslam, Yemen'de Husilere düzenlenen hava operasyonuna ilişkin "Suudi Arabistan'ın, Pakistan'ın da operasyona katılması talebi inceleniyor" dedi.

Yeni Şafak
11:51 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:53 - 26/03/2015 Perşembe
AA

Dışişleri Bakanlığı binasındaki haftalık olağan basın toplantısında konuşan Tasnim Aslam, Suudi Arabistan ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin Yemen'de Husilere karşı hava operasyonu başlatmasının ardından medyada Pakistan'ın da operasyona katılmaya hazır olduğu yönünde çıkan haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Suudi Arabistan'dan Pakistan'ın operasyona katılmasına ilişkin bir talebin geldiğini doğrulayan Aslam, "Suudi Arabistan'ın, Pakistan'ın da operasyona katılması talebi inceleniyor. Bu konuda henüz kesin bir karar verilmiş değil" diye konuştu.



Yemen'de yaşayan Pakistan vatandaşlarının tahliye edilmesi konusunda alarm durumunda olduklarını ve hazırlık yaptıklarını ifade eden Aslam, "Şu an itibariyle elçiliğimizin faaliyetlerini durdurmak için aldığımız bir karar yok" ifadesini kullandı.



Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, geçen haftalarda resmi davet üzerine Suudi Arabistan'a giderek Kral Selman ile görüşmüştü. Pakistanlı diplomatik kaynaklar, Kral Selman'ın Başbakan Şerif'ten muhtemel bir Yemen operasyonunda destek istediğini ancak Şerif'in bu talebe mesafeli yaklaştığını ifade ediyor.



Pakistan hükümetinin operasyona katılıp katılmama kararını ordu komutanları ile yapılacak istişarelerin ardından vereceği belirtiliyor.



Yemen'de Husi Ensarullah Örgütü, geçici yönetim merkezi Aden'e 60 kilometre uzaklıktaki Lahic kentini dün ele geçirmişti. Suudi Arabistan'ın öncülüğünde 10 Arap ülkesi de dün gece Husilere yönelik hava operasyonu başlatmıştı. Operasyona Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Bahreyn, Ürdün, Sudan, Kuveyt, Mısır ve Fas hava kuvvetlerinin destek verdiği bildirildi.




#pakistan
#yemen olaylar
#yemen husi darbes
#suud yemeni vurdu
9 yıl önce