|

Pakistan'da intihar saldırısı: 22 ölü

Pakistan'ın kuzeybatısındaki aşiret bölgesi Bajaur'da polis kontrol noktasını hedef alan bombalı saldırıda 22 kişinin öldüğü bildirildi. Kalabalık pazaryeri yakınında yaşanan saldırıda en az 42 kişinin de yaralandığı belirtildi.

00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 16:42 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Pakistan'da intihar saldırısı: 22 ölü
Pakistan'da intihar saldırısı: 22 ölü

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki aşiret bölgesi Bajaur'un merkezi şehri Khar'da güvenlik noktasını hedef alan bombalı intihar saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu 4'ü polis, toplam 22 kişi öldü. Kalabalık pazaryeri yakınında yaşanan patlana sonucu en az 42 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Güvenlik güçleri, bölgeyi kordon altın alırken, olayın hemen ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Saldırının, Üsame Bin Ladin'in ABD askerleri tarafından öldürülmesinin yıldönümü dolayısı ile Pakistan'ın muhtemel saldırılar endişesi ile güvenlik alarmını artırdığı bir zamandan meydana gelmesi dikkat çekti.

Pakistan hükümetinin, bölgedeki militan gruplarla mücadelesine destek veren aşiret polisi, sık sık saldırılara uğruyor.


Taliban saldırıyı üstlendi

Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınlarındaki Bajur'da bu sabah 20 kişinin öldüğü intihar saldırısını Pakistan Taliban'ı (TTP) üstlendi.

TTP sözcüsü İhsanullah İhsan, yerel bir gazeteye telefonla yaptığı açıklamada, "Saldırıyı üstleniyoruz, bugün amacımıza ulaştık" dedi.

TTP daha önce bir çok kez Afganistan sınırındaki aşiretler bölgesinde İslamabad yönetimine bağlı aşiret liderlerini hedef alan kanlı saldırılar düzenlemişti.


12 yıl önce