|

Pakistan'da sahte diploma krizi

Pakistan'da milyonlarca dolarlık sahte diploma ticareti yaptığı öne sürülen "Axact" adlı yazılım şirketinin sahibi Şuayb Şekih tutuklandı.

Yeni Şafak
23:07 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:59 - 27/05/2015 Çarşamba
AA

Pakistan'da milyonlarca dolarlık sahte diploma ticareti yaptığı öne sürülen "Axact" adlı yazılım şirketinin sahibi Şuayb Şekih tutuklandı.



Ülkenin güneyindeki liman kenti Karaçi'deki şirketin merkezinde Pakistan Federal Soruşturma Ajansı ekiplerinin günlerdir sürdürdüğü incelemeler sonucunda şirketin sahibi ve üst yöneticisi olan Şekih ile birlikte 6 direktör daha tutuklandı.



Şirketin 34 ayrı banka hesabı da federal soruşturma ajansının raporu doğrultusunda kapatıldı.



New York Times gazetesinde geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir haberde şirketin milyonlarca dolarlık sahte diploma ticareti yaptığı öne sürülmesinin ardından İçişleri Bakanı Nisar Ali Han'ın emri ile soruşturma açılmış ve şirket incelemeye alınmıştı.



Bünyesinde, "BOL" adlı ülkenin önde gelen medya şirketlerinden birini de barındıran Axact, isteyenlere kategorik olarak 350-4000 dolar arasında ücret karşılığında farklı ülkelerden yaklaşık 300 üniversitenin diplomalarının sahtesini vermekle suçlanıyor.



Skandalın ortaya çıkmasının ardından Bol TV'den başta yönetici ve spikerler olmak üzere çok sayıda gazeteci istifa ederek ayrılmıştı.

#pakistan
#İslamabad
#sahte diploma
9 yıl önce