|

Papa tarihinde bir ilk daha

Katoliklerin yeni ruhani lideri Papa Francesco, 28 Şubat'ta görevinden feragat eden selefi 16. Benediktus ile öğlen yemeği yedi. Bu buluşma tarihe, selef Papa ile halefinin ilk kez bir araya gelmesi olarak geçti.

Aa
00:00 - 23/03/2013 Saturday
Güncelleme: 17:22 - 23/03/2013 Saturday
Yeni Şafak
Papa tarihinde bir ilk daha
Papa tarihinde bir ilk daha

13 Mart'ta seçilen ruhani lider Francesco, Vatikan'dan bir helikopterle, Roma'nın güneyinde bulunan Papalık yazlık konutu Castel Gandolfo'ya geçti. Burada Nisan ayı sonuna kadar ikamet etmesi beklenen Emerit Papa 16. Benediktus, halefini helikopter pistinde karşıladı. Bu sırada Papa ile Emerit Papa, birbirlerine sarılarak, tarihi bir görüntü ortaya koydu. İki din adamı, öğlen yemeğine geçmeden önce konutun şapelinde bir süre birlikte dua etti.

AYRI RAHLELERDE DUA ETMEYİ REDDETTİ

16. Benediktus, halefine ön tarafta kendi onuruna ayrılan rahlede dua etmesini teklif etse de, Papa Francesco bunu kabul etmeyerek, selefiyle birlikte aynı rahlede dua etmeyi tercih etti. Papa'nın bu sırada, "Biz kardeşiz" diyerek, ayrı ayrı dua etmeyi reddettiği belirtildi.

Cizvit tarikatına mensup Arjantinli Papa Francesco, sadeliği ve aşırılığa kaçmamasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. İki din adamının özel buluşmada, şu an farklı konumlarda olsalarda, aynı sadelikte birer beyaz cüppe giymeleri dikkat çekti. Papa, öğlen yemeğinin ardından, toplam 3 saat kadar kaldığı konuttan ayrılarak Vatikan'a döndü.


VATİLEAKS SKANDALINI GÖRÜŞTÜLER

Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi bu tarihi olayı, "Çok derin ve samimi bir birlik anı" diye niteleyerek, iki din adamı arasında 45 dakika kadar süren ikili özel bir görüşme gerçekleştiği bilgisini verdi. Bunun ardından geçilen öğlen yemeğine ise özel sekreterlerin de katıldığı belirtildi. Papa Francesco, seçilmesinin ardından 2 kez 16. Benediktus'u telefonla aramıştı.

Papa Francesco'nun, Vatikan'dan belge sızdırma skandalı olan 'Vatileaks' ve yeniden dizayn edeceği Vatikan Divanı (Curia Romana) hakkında selefiyle görüş alış verişinde bulunduğu belirtildi.

11 years ago