|

Papa'dan Suriye ve Irak için dua

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Suriye ve Irak için dua ederek bu iki ülkede devam eden “dayanılmaz” şiddetin sona ermesini temenni etti.

Yeni Şafak
14:31 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 12:33 - 1/03/2015 Pazar
AA
Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden pazar günleri Angelus Duası'nı yöneten Papa, duanın ardından yaptığı konuşmada, Suriye, Irak ve Venezuela’daki gelişmelere değindi.


Suriye ve Irak’ta adam kaçırmaya, tacize ve şiddete maruz kalan Hristiyanları ve diğer grupları unutmamaları gerektiğini söyleyen ruhani lider, “Bu dayanılmaz şiddetin bir an önce son bulması için ısrarla dua edelim. Biz bu şiddetin mağdurlarına yakınız. Onları orada unutmuyoruz” dedi.


Papa, inananlardan meslek ve yeteneklerine göre ızdırap içindekilere yapabilecekleri ölçüde yardım etmelerini de istedi.


Ruhani lider, daha sonra “Suriye ve Irak için dua edelim” diyerek Aziz Petrus Meydanı'na toplananlarla sessizce dua etti.


Latin Amerikalı Papa, hükümet karşıtı gösteride başından vurulan 14 yaşındaki bir öğrencinin ölümüyle çalkantılı günler geçiren Venezuela’ya da konuşmasında yer verdi.


Papa Franciscus, şiddeti reddettiğini belirterek herkesi insan yaşamının kutsallığı ve insanların onuruna saygılı olmaya çağırdı. Papa, ülkenin iyiliği yolundaki ortak yürüyüşü ve samimi, yapıcı diyaloğu desteklediğini belirtti.


Papa, Angelus Duası’nın sonunda meydana toplananlardan kendisi için dua etmelerini istedi.
#Papa Franciscus
#Irak
#Suriye
#Venezuela
9 yıl önce