|

Parlamento seçimlerinin ertelenmesi endişe verici

İngiltere, Mısır'da yapılacak olan parlamento seçimlerin ertelenmesinden endişeli. İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Ellwood; "Özgür ve anayasal parlamento seçimlerinin bir an önce yapılabilmesi için Mısır'daki tüm kurumları gerekli adımları atmaya çağırıyorum" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
14:25 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:38 - 2/03/2015 Pazartesi
AA
İngiltere, Mısır'da bu ay sonunda yapılması planlanan parlamento seçimlerinin ertelenmesinin endişe verici olduğunu bildirdi.


İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, Mısır'da özgür ve anayasal seçimlerin bir an önce yapılması için çağrıda bulundu.


Mısır'da 2 buçuk yıldır parlamentonun bulunmamasının endişe verici olduğunu dile getiren Ellwood, "Mısır'ın istikrarı ile başarısının bağlı olduğu etkili ve temsili bir parlamento, demokratik geçişin bütünleyici bir parçasıdır. Özgür ve anayasal parlamento seçimlerinin bir an önce yapılabilmesi ve Temmuz 2013'de açıklanan yol haritasının tamamlanabilmesi için Mısır'daki tüm kurumları gerekli adımları atmaya çağırıyorum" diye konuştu.


Tobias Ellwood ayrıca, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin seçim yasalarını bir ay içerisinde değiştirme konusundaki kararlılığını memnuniyetle karşladığını kaydetti. 


Mısır'da Anayasa Mahkemesi, "seçim bölgelerinin taksimine ilişkin" maddenin anayasaya aykırı olduğuna hükmetmiş, Yüksek Seçim Kurulu da söz konusu kararın ardından, ilk turunun 22-23 Mart'ta yapılması planlanan parlamento seçimlerinin ertelendiğini duyurmuştu. 


Yüksek Seçim Kurulu tarafından 8 Ocak'ta yapılan açıklamada, parlamento seçimlerinin ilk turunun 22-23 Mart'ta yapılacağı bildirilmişti. Mısır'da Anayasa Mahkemesi, 14 Haziran 2012'de parlamentoyu feshetmişti.
#İngiltere
#Mısır
#parlamento seçimi
#Tobias Ellwood
#Sisi
9 yıl önce