|

Putin: ABD bizi geçti

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın dünya silah pazarında ABD'den sonra ikinci sırada bulunduğu söyledi. Putin, "Uluslararası enstitülerin verilerine göre, dünya silah pazarının yüzde 31'i ABD'nin, yüzde 27'si Rusya'nın elinde" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
18:09 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:02 - 25/05/2015 Pazartesi
AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Askeri Teknik İşbirliği Komisyon Toplantısında yaptığı konuşmada, geçen yıl askeri ürün ihracatının 15,5 milyar dolara ulaştığını, son üç yılda ihracatın istikrarlı şekilde yapıldığını kaydetti.



"Büyük başarı"


Ülkesinin silah pazarında ikinci sırada bulunduğunu ve bunun büyük başarı olduğunu vurgulayan Putin, "Uluslararası enstitülerin verilerine göre, dünya silah pazarının yüzde 31'i ABD'nin, yüzde 27'si Rusya'nın elinde" şeklinde konuştu.



Geçen yıl 24 uluslararası silah ve savunma sergisine katıldıklarını belirten Putin, 62 ülkeye silah sattıklarını, 91 ülke ile bu konuda işbirliği içerisinde olduklarını bildirdi.



"Ülkemi daha iyi yerlerde görmek istiyorum"


Putin, savunma sanayisi ve silah üretimi alanında ülkesini daha iyi yerlerde görmek istediğini vurgulayarak şöyle konuştu:



"İleriye gitmek, daha yüksek planları yerine getirmek, yeni nesil silahlar üretmek, Rusya'nın dünya pazarındaki yerini daha da güçlendirmek lazım. Çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Bazen rekabet ötesi, saldırgan yaklaşımlarla karşı karşıya kalıyoruz."



Ukrayna yönetiminin Rusya ile askeri ilişkilerini kesme kararına da değinen Putin, bu karar sonrasında bir çok Ukrayna savunma sanayi şirketinin iflasın eşiğine geldiğini öne sürdü.



Tüm ortaklarıyla askeri ve teknik işbirliğini geliştirecekleri bilgisini veren Putin, sadece geleneksel müşterilerle yetinmeyeceklerini ve silah satışı coğrafyasını genişleteceklerini kaydetti.



Rus silahının tüm iklim şartlarına dayanıklı olduğunu belirten Putin, "Asya'dan, Afrika'ya ve Latin Amerika'ya kadar birçok bölgede bizim silahlarımız kullanılıyor. Çünkü onlar bizim silahların güvenilir ve çok etkili olduğunu biliyor" dedi.



#vladimir putin
#rusya putin
#rusya abd dünya silah pazarı
9 yıl önce