|

Putin Pravda reklamında

Cihan
00:00 - 1/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 12:20 - 1/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Putin Pravda reklamında
Putin Pravda reklamında

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in resminin yer aldığı Komsomolskaya Pravda gazetesinin reklam afişleri Moskova reklam panolarında boy gösteriyor.

Fotografının ilk kez reklam için kullanılmasına izin veren Rusya lideri, diğer gazeteler tarafından haksız rekabete neden olmakla eleştiriliyor. Piyasa uzmanları bu reklamla rakip gazetelerin nakavt olduklarını, Pravda için de güven verici bir reklam imajı oluşturulduğu tespitini yapıyor.

"Herkesin okuduğu gazete" sloganı altında Moskova'nın genelinde yer alan bilbortlarda Putin'in resmi iktidar partisi Birleşik Rusya üyeleri iki kişi ile birlikte yer alıyor. Bu konudaki iddiaları reddeden Komsomolskaya Pravda gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vladimir Sungorkin, Putin'in yanında yer alan isimleri partilerine göre belirlemediklerini, durumun sadece bir rastlantı olduğunu savunuyor.

Sungorkin Putin'in fotoğrafının yanında yer alan "İşe gidiyorum. Komsomolskaya Pravda'yı okuyorum" metninin bir basın toplantısında gerçekten Putin tarafından söylendiğini ifade ederek, "Reklamın resmi izini alınarak hazırlandı. Bunun için 2-3 hafta uğraştık." dedi.

Sungorkin Putin'in bu reklamdan dolayı da bir ücret almadığını belirterek, "Reklam için yaklaşık bir milyon dolar harcadık. Rusya lideri de bizden bir ücret almadı. " açıklamasını yaptı. Kremlin Basın Danışmanı Nataliya Timakova da Putin'in daha once sadece parti destek reklamlarında fotografının kullanılmasına izin verdiğini, bununla birlikte ilk defa da bir şirket reklamında fotografının kullanılmasına müsade ettiğini belirtti.

17 yıl önce