|

PYD ile IŞİD Türkiye sınırında çatışıyor

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Kobani bölgesinde 16 Kürt köyünün IŞİD'in eline geçtiği belirtildi. Bölgede çatışmaların devam ettiği haberleri gelirken, PYD'nin PKK'den yardım istediği ve köylerdeki Kürt halkının kaçarak Türkiye sınırında beklediği ifade ediliyor.

Reuters
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:14 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
PYD ile IŞİD Türkiye sınırında çatışıyor
PYD ile IŞİD Türkiye sınırında çatışıyor

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Kobani bölgesine yeniden saldıran IŞİD terör örgütünün 16 Kürt köyünü ele geçirdiği öğrenildi. Bölgede çatışmaların devam ettiği haberleri gelirken, Kürt güçlerinin PKK'den yardım istediği ifade ediliyor. IŞİD'in ele geçirdiği köylerin isimleri şöyle: Tezkeniye, Havalet, Kabarnek, Coran, Zerzori, Ebu Hayye, Bender Han, Bir Arab, batıda ise Talik ve Zerk.


Binlerce kişi sınırda bekliyor

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin bölgedeki komutanlarından Öcalan İso, IŞİD üyelerinin tanklar ve ağır silahlarla bölgeye saldırdığını söyledi. Iso, diğer Kürt örgütlerini de IŞİD ile savaşmak için yardıma çağırdı. Bölgede yaşayan Kürt halkının da Türkiye sınırında beklediği ifade ediliyor. Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞID ile PYD arasında yaşanan çatışmalardan kaçan aralarında kadın ve çocuğun bulunduğu çok sayıda kişi, Türkiye'ye sınırında bekliyor. Gruptakilere jandarma ekiplerinin yardımıyla zaman zaman su verildi.


10 yıl önce