|

'Rakka sonrasında da PYD'ye silah vereceğiz'

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Rakka'nın terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasından sonra da terör örgütü PKK/PYD'ye silah sağlayacaklarını söyledi. Mattis, örgütün elindeki silahların geri alınması için ise "Elimizden geleni yapacağız" demekle yetindi.

Yeni Şafak
15:40 - 27/06/2017 Salı
Güncelleme: 19:08 - 27/06/2017 Salı
Diğer
ABD Başkanı Trump ve Savunma Bakanı Mattis.
ABD Başkanı Trump ve Savunma Bakanı Mattis.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis Rakka'nın DEAŞ'tan alınmasının ardından da ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye silah sağlamaya devam edeceğini açıkladı.

Almanya'ya giderken yanında bulunan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mattis, terör örgütü PKK/PYD'ye silah yardımının süreceğini söyledi. Associated Press'in haberine göre Mattis Türkiye'ye verilen silahları geri alma sözünün bir sonraki görevin yeri ve zamanına bağlı olduğunu vurguladı.

Gelecek hafta Brüksel'de Türk mevkidaşı Fikri Işık'la bir araya gelecek olan Mattis, bütün silahların geri alınıp alınmayacağı konusundaki soruya ise "elimizden geleni yapacağız" şeklinde cevap verdi.

Işık'a mektup yollamıştı

Mattis, geçen hafta Savunma Bakanı Işık'a bir mektup göndererek Rakka operasyonundan sonra terör örgütü PKK/PYD'ye verdikleri silahları geri alacaklarını söylemişti.


#ABD
#PKK/PYD
#Rakka
#Jim Mattis
#Türkiye
7 yıl önce