|

Raporlu cani

Germanwings uçağını düşürerek resmen bir katliam yapan yardımcı pilot Lubitz’in psikolojik durumu netleşiyor. Lisansında “sürekli tedaviye ihtiyacı vardır” ibaresi olduğu ortaya çıkan Lubitz’in evindeki aramada da yırtılmış bir doktor raporu bulundu. Pilot, ağır depresyonu iş yerinden ve çevresinden gizlemeye çabalamış.

Yeni Şafak
04:00 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:00 - 27/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Fransa'nın güneyinde düşen Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings uçağını düşüş anında kullanan 27 yaşındaki yardımcı pilot Andreas Lubitz'in evinde yapılan aramada, kazanın meydana geldiği günü de kapsayan bir doktor raporu bulunduğu bildirildi. Düsseldorf Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, yardımcı pilot Andreas Lubitz'in Düsseldorf'taki evinde yapılan aramada bulunan doktor raporunun yırtılmış halde olduğu ifade edildi.



TIBBİ DOKÜMANLARI GİZLEDİ


Raporun içeriği hakkında ayrıntı verilmedi. Açıklamada, evde tıbbi içerikli dokümanların da bulunduğu belirtilerek, tüm bunların Lubitz'in işverenden ve çevresinden hastalığını gizlemeye çalıştığına işaret ettiği belirtildi. Lubitz'in evinde intihar mektubuna rastlanmadığı açıklandı. Ayrıca, olayın siyasi veya dini arka planı olduğuna dair bir ipucu bulunmadığı kaydedildi.



İSMİ UZUN SÜRE LİSTEDEYDİ


Alman Bild gazetesi ise, Lufthansa kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Lubitz'in pilotluk mesleğini öğrendiği sırada psikolojik sorunları sebebiyle aylarca eğitimine ara verdiğini yazdı. Haberde, ABD'nin Arizona eyaletinin Phoenix kentinde bulunan Lufthansa'nın uçuş okulunda eğitim gören Lubitz'in bir süre “uçuşa elverişli olmayanlar” listesinde yer aldığı iddia edildi.



SIC KODU LİSANSINA İŞLENMİŞ


Habere göre, 2008 yılında pilotluk mesleğine başlayan, Bremen ve Phoenix'te eğitim alan Andreas Lubitz'e 2009 yılında da “azalan ağır depresif dönem” geçirdiği teşhisi konuldu. Lubitz'in Federal Havacılık Dairesi'ndeki dosyasında “SIC” kodunun bulunduğu, bu kodun düzenli ve özel olarak doktor tarafından muayene gerektirdiği anlamı taşıdığı ifade edildi. Haberde, Lubitz'in pilotluk lisansında da “SIC” kodu bulunduğu kaydedildi.



TEK PİLOT YASAĞI YENİ BİR ŞEY DEĞİL


150 kişinin öldüğü katliam, Alman havayolu şirketleri uçuş esnasında kabinde sürekli olarak iki pilotun kalması kuralını getiriyor. Yeni kural, Lufthansa, Air Berlin, Condor ve TuiFly uçaklarında geçerli olacak. Söz konusu kural, halihazırda Türk Hava Yolları tarafından uygulanıyor.


#Germanwings
#Lubitz
#uçak kazası
9 yıl önce