|

Ruhani: İran'ın sorunu 'diyalog eksikliği'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın Zencan kentinde bölgenin kanaat önderlerine hitaben yaptığı konuşmada, ülkesindeki sorunların kaynağının "diyalog eksikliği" olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:40 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Ruhani: İran'ın sorunu 'diyalog eksikliği'
Ruhani: İran'ın sorunu 'diyalog eksikliği'

Ruhani, İran'ın kuzey doğusundaki Zencan kentinde bölgenin kanaat önderlerine hitaben yaptığı konuşmada "Toplumun bugünkü koşullarını çok hassas koşullardır" ifadelerini kullanan Ruhani İran toplumunun ayrıştığına dikkati çekerek, "Birbirimizle konuşmamız ve diyalog kurmamız gerekirken günümüz toplumunda hala birbirimize küsüz, farklı gerekçelerle birbirimizle ayrılmış durumdayız" diye konuştu.

'Ben sessizliği tercih ediyorum'

Ülkedeki siyasal kesimler arasında gerginlik olduğuna belirten Ruhani "Ben bugünün toplumunun birçok siyasi ve sosyal konuda gerginliğin artmaması için içimdeki sözleri söyleyemiyorum ve sessizliği tercih ediyorum" şeklinde konuştu.

Hasan Ruhani "Çoğu zaman tutuklamalar ve sıkı önlemler yerine özgürlük alanını daha fazla genişletilmesi, birlikte oturup konuşmamız ve birbirimizi ikna etmemiz sorunları çözülecektir ve bu bağlamda yüzde sıfır ya da yüzde yüz aynı fikir ve düşüncede olmamız gerekmez, eğer mesafeler azalırsa başarılı olacağız. Eğer bu görevi medya ve kitle iletişim araçları, eğitimciler, akademisyenler ve uzmanlar üstlenirse birlikte başarılı olacağız" dedi.

Haziran 2013'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine devletin toplumsal kısıtlamalarını kaldırma ve reformlar yapma vaadi ile giren Ruhani, seçimlerini yüzde 52 oy oranıyla kazarak İran İslam Cumhuriyeti'nin 7'nci Cumhurbaşkanı seçilmişti.

9 yıl önce