|

Rus bavulu patladı: 35 ölü

Moskova'nın en yoğun trafiğe sahip havaalanı olan Domodedova, bombalı intihar eylemiyle sarsıldı. Dış hatlar terminalinin bagaj bölümündeki patlamada en az 35 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı bir terörist eylem olarak değerlendiren Moskova yönetimi "Bunun hesabı sorulacak" dedi.

Moskova
00:00 - 25/01/2011 Salı
Güncelleme: 00:40 - 25/01/2011 Salı
Yeni Şafak
Rus bavulu patladı: 35 ölü
Rus bavulu patladı: 35 ölü

Rusya'nın başkenti Moskova, geçtiğimiz Mart ayında 3 ayrı metro istasyonuna düzenlenen ve 46 kişinin öldüğü bombalı saldırıların ardından bu kez havalimanındaki bombalı eylemle sarsıldı. Ülkenin, trafiği en fazla olan Domodedova havaalanında bir veya bir kaç kişi oldukları belirtilen intihar eylemcileri, havaalanının dış hatlar terminalindeki bagaj bölümünde bombaları patlattı. Olayda en az 35 kişi hayatını kaybetti, 130 kişi de yaralandı. Yaralılardan 35'inin durumunun ağır olduğu açıklandı. Rus İnterfaks haber ajansı patlamaya intihar saldırısının neden olduğunu belirtirken, olayda 7 kilogram patlayıcı kullanıldığı bildirildi. Domodedova havaalanındaki patlamanın ardından Moskova'daki Vnukova ve Şeremetyevo havaalanlarında ve metrolardaki güvenlik önlemleri olağanüstü şekilde artırıldı. Domodedova havaalanına yapılan bazı uçuşlar başkentteki Vnukova ve Şeremetyevo havaalanlarına yönlendirildi. Olayı soruşturan polis yetkilileri, patlamaya terörist saldırının yol açtığını belirtmekle yetindiler.

"ÖZEL REJİME" GEÇİLDİ

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, havaalanındaki terörist saldırının arkasındakilerin mutlaka cezalandırılacağını söyledi. Medvedev, "Twitter"dan yayımlanan mesajında, "Büyük ulaşım kavşaklarındaki güvenlik sıkılaştırılacak. Domodedova havaalanındaki saldırının kurbanlarının yasını tutuyoruz. Bunu organize edenler bulunacak ve cezalandırılacak" ifadesini kullandı. Bu arada, Davos ziyaretini saldırı yüzünden iptal eden Medvedev, acil durumlardan sorumlu kurumların başkanlarıyla yaptığı olağanüstü toplantıda, Moskova'daki tüm havaalanlarında ve büyük ulaşım yerlerinde "özel rejime" geçilmesi talimatı verdiğini belirtti.



13 yıl önce