|

Rus teröristlerden sivil katliamı

Son haftalarda Doğu Ukrayna'da sivillere yönelik saldırılarıyla gündeme gelen Rus ayrılıkçılar bu sefer de ülkenin güneyindeki Mariupol şehrinde sivil katliamı yaptı. Roket ve ağır silahlarla saldıran Rus ayrılıkçılar 29 kişiyi öldürdü, şehrin sokakları cesetlerle doldu. Ülkede ilan edilen ateşkes bir kez daha ihlal edilmiş oldu.

19:18 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:32 - 24/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Mariupol kentinde ağır silahlarla düzenlenen Rus saldırısında 29 sivilin katledildiğini duyurdu.


Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Aleksandr Turçinov, saldırıyla ilgili Rusya yanlısı ayrılıkçıları suçladı ve "Rusyalı terörist çeteler, Ukrayna askerleri karşısında uğradığı başarısızlığın ardından Mariupol'a kanlı ve çirkin saldırılarını düzenledi" dedi.



Turçinov, "Rusya askerleri ve onların kontrolündeki ayrılıkçılar tarafından bugün insanlığa karşı işlenen bu kanlı cinayet, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya Milli Güvenlik Kurulu toplantısında koyduğu vazifelerin doğrudan uygulanmasıdır. Bu ölüm, kan ve Ukraynalıların acıları için bizzat Putin sorumludur" ifadesini kullandı.



Mariupol'da bugün meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan saldırının ardından ülkenin üst düzey emniyet, güvenlik, savunma ve istihbarat kurmaylarıyla yaptığı toplantıda konuşan Başbakan Yatsenyuk, "Biz batılı ortaklarımıza ve BM Güvenlik Konseyi üyelerine, Mariupol'daki saldırıya ilişkin BM Güvenlik Konseyi'nin acil toplanması için sesleniyoruz" ifadesini kullandı.

#ukrayna
#yatsenyuk
#mariupol
#donetsk
9 yıl önce