|

"Rüyalarımız bina ile birlikte yıkıldı"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında evi yıkılan Filistinli çift, hayalleriyle beraber enkaza dönen yuvalarından ayrılamıyor.

Aa
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 11:29 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
"Rüyalarımız bina ile birlikte yıkıldı"
"Rüyalarımız bina ile birlikte yıkıldı"

İsrail'in 51 gün boyunca Gazze'ye düzenlediği saldırılarında yıktığı "Zafer Kulesi" isimli binada, yerleşmek üzere tuttukları daireleri de yok olan Filistinli nişanlı çift, hayallerini, büyük umutlarla kurdukları yuvanın enkazında arıyor.

Muhammed Ebu Asakir ve nişanlısı Esma Halife'nin (23) muratlarına ermek için büyük özenle düzdükleri yuvalarından telefon kamerasıyla çektikleri fotoğraflar haricinde eser yok şimdi, çünkü 13 katlı apartmanla beraber Türk tarzı yatak odaları enkaz altında kaldı.

Bina ile rüyamız da yıkıldı

Çift, kulesi'nin enkazını işaret ederek, "Dairemiz, yatak odamız, mutfağımız ve özenle yerleştirdiğimiz eşyalarımızın nerede olduğunu bile bilmiyoruz, bina ile beraber rüyamız da yıkılıp gitti" dedi

Nişanlısı Muhammed Türk vatandaşı olan Filistinli Esma, gözyaşlarını gizlemeye çalışarak, "Evimiz Türk-Filistin evi olsun istiyorduk bunun için her şeyini Türk tarzına göre ayarlamıştık. Hatta mutfağımızı hazırlarken evlendikten sonra eşime ilk olarak Türk usulü fındık lahmacunu pişireceğimi söylemiştim" diye konuştu.

Esma ve Muhammed, evliliklerinin ertelendiğini ancak rüyalarının peşini bırakmayacaklarını vurgulayarak "Hayallerimizi yeniden kuracağız" ifadelerini kullandı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.

Gazze'ye 51 gün süren saldırılarda Filistin'de 578'i çocuk 2 bin 147 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralanırken 17 bin 200 ev tamamen yıkılmış, 41 bin 350 ev ise kullanılamaz hale gelmişti.

10 yıl önce