|

Sakal bıraktı 6 yıl hapse mahkum edildi

Doğu Türkistan'da Uygurlara uygulanan Çin baskısı devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda namazın, orucun ve başörtünün yasaklandığı Doğu Türkistan'da bu sefer de sakal uzatan bir Müslüman 6 yıl hapse mahkum edildi.

Yeni Şafak
10:06 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:13 - 30/03/2015 Pazartesi
DHA
arşiv
arşiv

Çin basını, Doğu Türkistan bölgesinde bir Uygur'un sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı gerekçesiyle 6 yıl hapse mahkum edildiğini bildirdi. China Youth Daily gazetesi, bölgenin güneyindeki Kaşgar'da görülen davada 38 yaşındaki bir Uygur erkeğin "sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı" gerekçesiyle 6 yıl, karısının ise "peçe takıp burka giydiği" gerekçesiyle 2.5 yıl hapse çarptırıldıklarını kaydetti.



Gazetenin haberinde, “2010 yılında erkek sakal bırakmaya, karısı da peçeyle yüzünü kapatmaya başladı” denirken, çok sayıda uyarının ardından yargılanan çiftin “huzur bozmak ve anlaşmazlık çıkarmak” suçundan ceza aldıkları belirtildi. Çin mahkemeleri, bahsi geçen muğlak ve geniş kapsamlı suç tanımına dayanarak sanıklar hakkında hapis cezasına hükmedebiliyor.




Hong Kong merkezli South China Morning gazetesine göre, Uygur bölgesinde yetkililer tarafından son bir yılda sakal uzatılmasına karşı kampanyalar düzenleniyor. Kampanyalar çerçevesinde kadınlara başlarını örtmeme ve peçe takmama tavsiyeleri yapılıyor.

#çin doğu türkistan
#doğu türkistan uygurlara yönelik baskı
#çin
#doğu türkistan namaz yasağı
9 yıl önce