|

Şam: PYD'ye silah verdik

Suriye Enformasyon Bakanı el-Zubi, Kobani'de IŞİD ile çatışan Kürt güçlerine silah yardımında bulunduklarını iddia etti. YPG ise iddiayı kesin bir dille yalanladı.

.
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 23:53 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Şam: PYD'ye silah verdik
Şam: PYD'ye silah verdik

Suriye Enformasyon Bakanı Ümran el-Zubi, Kobani'de süren IŞİD kuşatmasına karşı kenti savunan Kürt güçlerine devlet olarak silah yardımında bulunduklarını iddia etti. Halep'e bağlı Kobani bölgesinin Suriye toprağı olduğunu ve bölgeyi IŞİD'e karşı savunacaklarını söyleyen Zubi, bu kapsamda Kobani'ye silah yardımında bulunduklarını belirtti. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin askeri kanadı YPG ise Esed rejiminden gelen bu iddiayı yalanladı. IŞİD'e karşı mücadelenin Suriye rejimi olmadan yürütülmesinin mümkün olamayacağını ifade eden Zubi, ordunun doğrudan veya uçaklarla Kobani'ye silah ve cephane yardımında bulunduğunu iddia etti.

İNANDIRICI BULUNMUYOR

IŞİD'in Halep yakınlarında 3 savaş uçağını kaçırdığı haberlerine de değinen Zubi, iki uçağın vurularak imha edildiğini, şimdi de üçüncü uçağı aramakta olduklarını ifade etti. Uzmanlar, devletin resmi sözcüsü tarafından yapılmış olmasına rağmen bu açıklamaları doğrulayan herhangi bir işaretin olmadığını belirtiyor. YPG Kobani Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada da Suriyeli bakan yalanlandı. Konuya ilişkin açıklama yayınlayan YPG Komutanlığı, Devletin Kobani'ye silah ve cephane göndermediğini ve rejimden hiç bir yardım almadıklarını belirtti.

9 yıl önce