|

Samaras: Yunan halkının kararına saygılıyız

Yunanistan Başbakanı ve Yeni Demokrasi Partisi lideri Antonis Samaras, bugün yapılan seçimlerde Yunan halkının kararına saygı gösterdiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:09 - 26/01/2015 понедельник
Güncelleme: 22:10 - 25/01/2015 воскресенье
AA
Samaras, başkent Atina'da Zapyon Sarayı'ndaki basın merkezinde yaptığı konuşmada, "Yunan halkı sözünü söyledi ve hepimiz bu karara saygı gösteriyoruz. Vicdanım rahat, ülkeyi felaket eşiğinde aldım ve dayandık .Ülkenin güvenilirliğini sağladık ve kalkınmanın geri dönmesi için temelleri attık" dedi.   


Sancılı önlemler almaya mecbur olduklarını ve yanlışlarının da olduğunu belirten Samaras, "Açıkları olmayan, vatandaşlar için  güvenli ve krizden çıkan, AB ve Avro Bölgesi üyesi olan bir ülke teslim ediyorum. Ülkenin iyiliği için bir sonraki hükümetin bu başarıları sürdürmesini ümit ediyorum" diye konuştu.   


Partisine destek veren seçmenlere teşekkür eden Samaras, seçim neticesinin tatmin edici olmadığını ancak Yeni Demokrasi Partisi'nin ayakta kalmayı başardığını kaydetti.


Yunanistan'da bugün yapılan erken genel seçimde, şu ana kadar açılan sandıklarda seçim yarışını anamuhalefet partisi SYRIZA önde götürüyor.
#seçim
#Yunanistan
#Antonis Samaras
9 лет назад