|

Şam'da bombalı saldırı: 6 ölü

Suriye'nin başkenti Şam'ın merkezindeki Hamidiye Çarşısı yakınında bir yolcu otobüsünü hedef alan bombalı saldırıda 6 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yeni Şafak
16:04 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 14:08 - 1/02/2015 Pazar
AA

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın bir polis yetkilisine dayandırdığı haberinde, "Teröristlerin, bir otobüse yerleştirdiği 5 kilogram ağırlığındaki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 6 kişi öldü, 19 kişi yaralandı" denildi.


Söz konusu yetkili, otobüsteki bir çantanın içinde bulunan 5 kilogramlık ikinci bombanın ise patlamadan etkisiz hale getirildiğini belirtti.


Çevredeki hastanelere kaldırılan yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğuna işaret edilen haberde, patlamanın bölgede hasara yol açtığı ifade edilirken, ölen ve yaralananların Suriyeli olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.


Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan yazılı açıklamada, "Esed rejiminin yanında yer alarak Suriyelileri öldüren mezhepçi milisleri taşıyan bir otobüse yerleştirilen bombanın, tarihi Şam Kalesi yakınında patlaması sonucu onlarca ölü ve yaralı olduğu" belirtildi.


Açıklamada, görgü tanıklarının olay yerine çok sayıda ambulansın geldiği ve patlamanın gerçekleştiği bölgenin rejime bağlı güçler tarafından güvenlik kordonu içine alındığını aktardığı ifade edildi.


Suriyeli diğer muhalif organizasyonlar söz konusu otobüsün Lübnan ve İranlı ziyaretçileri taşıdığını aktarırken, bazı kaynaklar ise olayın bir intihar saldırısı olduğunu ileri sürdü.

#suriye
#şam
#hamidiye çarşısı
#bombalı saldırı
9 yıl önce