|

Savaşın izini yüzünde taşıyor

Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejimine bağlı birliklerin hava saldırısında evlerine isabet eden varil bombası nedeniyle yüzünde yaralar oluşan 5 yaşındaki Mustafa Bekkür, savaşın acı gerçeği ile her gün yüzleşmek zorunda kalıyor. Küçük Mustafa, yüzündeki derin yaralar nedeniyle konuşamıyor ve yemek yemekte zorlanıyor. Mustafa, estetik ameliyatı olup "yeni yüzü"ne kavuşmayı bekliyor.

Yeni Şafak
12:55 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:03 - 4/05/2015 Pazartesi
AA

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yakınlarının evinde babası Mahmut Bekkür (48) ile kalan küçük Mustafa, yüzündeki derin yaralar nedeniyle konuşamıyor ve yemek yemekte zorlanıyor. Mustafa, estetik ameliyatı olup "yeni yüzü"ne kavuşmayı bekliyor.



Baba Mahmut Bekkür, 4 ay önce evlerine varil bombası atıldığını söyledi.



Türkiye'ye gelmekten başka çaremiz yoktu


Saldırıda oğlu Mustafa'nın yüzünden yaralandığını belirten Bekkür, "Uçaktan atılan varil bombası, evladımı bu hale getirdi. Onu yaralı gördüğümde şoke olmuştum. Suriye'de gidebileceğimiz hastane ve uygun tedavi imkanı sunacak sağlık merkezi olmadığından çareyi, Hatay'a gelmekte bulduk. Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldik ve sağlık ekipleri yardımımıza koştu" dedi.



Saldırıda evlerinin harabeye döndüğünü ifade eden Bekkür, "Mustafa'dan başka 4 evladım var. Şükür, onlara bir şey olmadı. Şu anda Suriye'deler. Mustafa iyileştiğinde ülkemize döneceğiz. Mustafa, yemek yemekte çok zorlanıyor, konuşamıyor. Ağrıları yüzünden uyuyamıyor" diye konuştu.



Bekkür, evladının yüzüne estetik operasyon yapılmasını isteyerek, "Yaşı küçük olduğundan bazı şeylerin farkında değil ama büyüdüğünde, yaşadıklarını hatırlamasını istemiyorum. Türkiye'deki yetkililerden Allah razı olsun. Bize yardımcı olmalarını ümit ediyorum" dedi.


#suriye
#suriyeliler
#mustafa bekkür
9 yıl önce