|

Seleka'daki Müslümanlar silahsızlandırıldı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlardan oluşan 256'ya yakın Seleka grubu üyesi silahsızlandırıldı.

Aa
00:00 - 2/09/2014 الثلاثاء
Güncelleme: 13:40 - 2/09/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
Seleka'daki Müslümanlar silahsızlandırıldı
Seleka'daki Müslümanlar silahsızlandırıldı

Başkent Bangui'nin kuzeyinde, PK 11 mahallesindeki RDOT kampındaki Seleka üyeleri, Uluslararası Göç Örgütü'nün desteğiyle geldikleri kentlere gönderildi.

RDOT kampın sözcüsü Jean Norbert Yelekianiako, üyelerin örgütün sağladığı 5 araçla, BM'ye bağlı Barış Gücü askerlerinin gözetimi altında Damara, Sibut, Dekua, Kabo kentlerine gitmek üzere Bangui'yi terk ettiklerini, bu girişimin bir "silahsızlandırma operasyonu ve gönüllü terhis" olduğunu açıkladı.

Yelekianiako, barış ve uzlaşma konularında konferans düzenlediklerini ve her gönüllü üyeye 15 avro verildiğini belirterek operasyon kapsamında ikinci grubun silahsızlandırılmasının 72 saat içinde Bambari ve Bria'da yapılacağını vurguladı.

Eski Cumhurbaşkanı Michel Djotodia'nın ocak 2014'te devrilmesinden sonra, eski Seleka'ya bağlı 2 bine yakın üye, silahsızlanmak için Beal, BSS ve RDOT olmak üzere Bangui'deki 3 farklı kampta toplanmıştı.

Seleka, hükümette kendilerini temsil edecek bakanları "ihanet ettikleri" iddiasıyla gruptan uzaklaştırdı

Seleka Başkan Yardımcısı Nureddin Adem, Başbakan Mahamat Kamoun tarafından Seleka'yı temsil etmeleri için atanan 3 bakanı, grubun istifa talebini yerine getirmedikleri gerekçesiyle ihanetle suçlayarak gruptan uzaklaştırdı.

Mahamat Kamoun'un 22 Ağustos'ta oluşturduğu yeni kabinede Seleka'ya bağlı 3 bakan bulunuyordu.

Hayvancılık Bakanı Mahamat Tahib Yakup, Ulaştırma Bakanı Arnaud Djubaye Abazene ve İletişim Bakanı Abdullah Kadre Hasan, temsil etmeleri gereken Seleka grubunun "istifa edin" çağrısını geçen hafta geri çevirmişlerdi.

Seleka, Mahamat Kamoun'u başbakan olarak tanımayacağını bildirmişti.

٪d سنوات قبل